RECENSIE: BeerBong - BeerBong

Beerbong
recensie cijfer 2006-03-09 De Italiaanse band BeerBong bestaat inmiddels ruim tien jaar. Na het uitbrengen van verschillende demo’s is dit album de derde officiële release van de band. Het album is in het thuisland van de band al uitgebracht in 2004. Na hun Europese tournee is besloten om het album ook in de Benelux uit te brengen.

Vanaf het openingsnummer “Never be like you” laat BeerBong horen waartoe ze in staat zijn. Snelle gitaarriffs en voortstuwende drums zetten de toon. Daarnaast valt gelijk op dat deze band zich onderscheid doordat ze veel gevoel voor melodie hebben. Dit is bij sommige bands in dit genre nog wel eens ver te zoeken. Het aanstekelijke “Super hero” is één van de eerste hoogtepunten van de plaat.

Niet alleen melodisch zit de muziek goed in elkaar maar ook technisch weet BeerBong te imponeren. Voornamelijk de drums zijn veelvuldig op de voorgrond te horen. Misschien had hier iets meer afwisseling in mogen zitten door meer variatie aan te brengen in de dynamiek.
Verwacht op dit album geen rustmomenten want zodra de band éénmaal is begonnen weten ze niet meer van ophouden.

De cover van Sting’s “Field of gold” is het vermelden meer dan waard. BeerBong laat zien dat het nummer zich uitstekend leent voor een hardcore versie. Deze cover zal ongetwijfeld een publieksfavoriet worden.

BeerBong is een aanwinst voor de Europese hardcore scène. Binnenkort zijn ze te zien in Nederland en het is te hopen dat ze de energie van de plaat in het echt ook over kunnen brengen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:BeerBong Label:IQ Music
Snakes & Sirens

Snakes & Sirens - Sailor's StoryHet is bijna twee jaar geleden dat Snakes & Sirens is opgericht. Uit...

Open - Demo Het Rotterdamse trio Open bestaat pas sinds 2004, maar brengt haar eerste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT