RECENSIE: XBOX 360 - Dead Or Alive - Xtreme 2

DOAx2 cover
recensie cijfer 2007-02-01 Toen Dead or Alive luttele jaren geleden werd geintroduceerd leek het 'het zoveelste' van links naar rechts vechtspelletje te worden a la Streetfighter en Mortal Kombat. Dead or Alive had echter 1 sterk wapen... of nouja.. 2. De dames in Dead or Alive waren namelijk voorzien van een onnatuurlijk grote buste, die tevens wulps op en neer bewogen bij elke beweging die zij maakte. Inmiddels is van Dead or Alive het vierde deel verschenen en hebben de rondborstige dames een eigen spin off game gekregen, Dead or Alive Xtreme.Onlangs verscheen het tweede deel van Dead or Alive Extreme, Dead or Alive Extreme 2 (DOAX2) en daarin spelen wederom de DOA dames de hoofdrol. We zien Kasumi, Lei Fang, Ayane, Hitomi, Tina, Kokoro, Christie, Helena en Lisa op een tropisch eiland in uiteraard net niets verhullende bikini's genieten van een wel verdiende vakantie onder het genot van een spelletje en... elkaar.Op 'New Zack Island' (Zack is de pimp die deze meisjes onderhoudt) kunnen de meisjes zich uitleven door wat mini games te spelen. Dit is ook eigenlijk meteen alles wat je kan doen in dit spel. Je kiest een personage en die word vervolgens gekoppeld aan een ander personage. Met deze kan je een potje beachvolleyballen tegen 2 andere bikini babes, je kan een van de andere spelletjes spelen zoals pool-hopping (zo snel mogelijk over plankjes lopen die over het water liggen en ervoor zorgen dat je bikini niet nat word) of Butt Battle. In dat laatste moet je met jouw togus je tegenstander het water in duwen. Dit kunnen echt alleen maar Japanners bedacht hebben.Maar echt inventief zijn de mini games helaas niet. De spelletjes duren vaak luttele seconde (Mini-game is hier dus geen understatement) op de waterski-races en volleybal wedstrijden na dan. Daarnaast zijn het ook eigenlijk steeds dezelfde games, maar dan verpakt in een ander bikinibroekje.. uhh... jasje. Wat bij volleybal dan wel weer leuk is, is dat je je tegenstander ook hard onderuit kan meppen door de bal over het net heen te smashen. Maar goed, ook dat blijft maar eventjes grappig.

Laten we nog even blijven bij de onnatuurlijk grote borsten in DOAX2, want ze zijn verbeterd! Ze zijn bijna een gelijke revolutie ondergaan als de voorgevel van Lara Croft tussen Tomb Raider 1 en 2 (van driehoek naar iets wat voor rond kon doorgaan). Elke borst in DOAX2 heeft nu namelijk zijn eigen eigenschappen. Ze kunnen nu afzonderlijk van elkaar bewegen! Nou kijk! Daar hebben we wat aan.Maar het is niet alleen maar borsten waar dit spel over gaat. “Jawel dat is het wel”. Ja oke, eigenlijk wel, maar er is meer te doen op 'New Zack Island'. Je kan namelijk al je geld wat je verdiend tijdens de mini games (of in het casino 's avonds) uitgeven aan cadeautjes voor jezelf of voor je vriendinnen. In DOAX2 heb je keuze uit ondermeer meer dan 300 bikini's en andere accessoires zoals nagellak en juwelen. Maar ik denk persoonlijk niet dat dat het een spel gaat maken zodat meisjes het ook zouden gaan spelen.

Misschien vrolijkt de muziek soundtrack de boel een beetje op dan? Helaas pindakaas, ook de soundtrack is vrij mager. Enkele liedjes (waaronder het 'Sweet Sixteen' liedje wat het gelijknamige TV-programma inleid op MTV) en that's it.Anyway, alle vunzigheid op een stokje. DOAX2 is leuk voor even, de mini games zijn alleen de eerste paar keer leuk, maar zodra dan ook de hilariteit van de flubberende borsten weg-eb't is het snel tijd om het spel te vervangen. Want ondanks dat het spel er wel mooi uitziet (en dan bedoel ik de graphics opzich) is het je 60/70 euro niet waard. Of je moet echt echt echt heel verlegen zitten om een vriendin.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:XBOX 360 Label:Microsoft Xbox
Justice - Escapades

Justice (Belgie) - EscapadesLaten we ons allemaal even lekker afreageren met het tweede full-length album...

Nick Cave live Abattoir

Nick Cave & the Bad Seeds - The Abattoir Blues Tour De titel van deze dubbel-DVD dekt de lading eigenlijk niet helemaal. Op de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT