RECENSIE: XBOX 360 - Viva Pinata

Viva Pinata cover
recensie cijfer 2006-12-04 Elk jaar weer sterven er duizenden Pinata's omdat ze op brute wijze worden doodgeknuppeld door mensen. Puur vanwege hun smakelijke inhoud worden de onschuldige kleurrijke beesten op feesten opgehangen zodat onze kroost erop los kan rammen, waarna ze zich op de vrijgekomen inhoud storten.In Viva Pinata zal je niet gedwongen worden om Pinata's te kapot te meppen (maar niemand houd je tegen natuurlijk). Je gaat namelijk als tuinier aan de slag om zoveel mogelijk Pinata's naar je tuin te lokken en het zo aantrekkelijk mogelijk te maken dat ze ook blijven.

Dit roept al snel associaties op met een spel als Harvest Moon, waarin je ook in de huid van een boer kruipt. Want net als in Harvest Moon moet je zaadjes planten, water geven en er voor zorgen dat je beesten tevreden blijven. Maar in Viva Pinata zit ook een groot Sims element. Pinata's gaan namelijk gewoon door met hun eigen leven in jouw tuin als je niet op ze let. Het Pinata element los van de rest heeft door zijn grote hoeveelheid aan hoeveelheid Pinata's en de diversiteit in soorten Pinata's wel veel weg van Pokémon.

Je begint in Viva Pinata als simpele boer met een oppervlakte aan rommel en een afgeragde tuinschep. Vervolgens moet je de tuin omspitten en er supersnel groeiend gras op gooien zodat de eerste Pinata's een intrek zullen nemen in jouw tuin, namelijk schattige kleine worm-Pinata's. Uiteraard trekken wormen Vogels aan, en zo vormt zich een ware voedselketen.Wanneer een Pinata in de buurt van jouw tuin is gesignaleerd, maar nog geen bewoner is is deze zwart-wit gekleurd. Maar voldoet jouw tuin (of de Pinata in kwestie) aan bepaalde voorschriften dan veranderd deze van zwart-wit naar kleur en is hij/zij bewoner van jouw tuin.

Maar niet alle Pinata's komen naar jouw tuin met goede bedoelingen. Er zijn namelijk een x aantal 'zure' Pinata's. Pinata's gevuld met zure snoepjes (goh, wat verassend!) die niet echt goed zijn voor jouw zoete en lieve Pinata's. Wanneer deze jouw tuin betreden kunnen zij zure levens-snoepjes achterlaten en wanneer jouw zoete Pinata's hiervan eten, worden ze ziek. Awwwwww.Maar geen probleem. Een van jouw nieuwe vrienden op Pinata Eiland is de Pinata dokter en zal je helpen (uiteraard tegen betaling want voor niets gaat de zon op. Ze winden daar dan ook geen doekjes om) om je Pinata's weer te genezen. Er zijn een tal van karakters in het spel die je gratis of tegen betaling helpen. Huisjes neerzetten voor je Pinata's, bloem/vrucht zaadjes uitdelen en wilde Pinata's vangen zijn enkele voorbeelden van wat jouw nieuwe vrienden voor je kunnen betekenen. Ook kan je je Pinata's lekker voor l*l laten lopen door ze uit te dossen met geinige accessoires.

Ondanks dat er toch echt op de hoes 3+ staat, is de romantiek in Viva Pinata een belangrijk onderdeel. Pardon? Romantiek! Ja, als je het goed doet word je tuin in een mum van tijd één grote orgie van Pinata's. Want Pinata's blijven niet naar je tuin komen wanneer je er twee van hebt, ze moeten zelf aan nakomelingen gaan werken. Oftewel, in de vorm van een romantische dans (Ja, ik heb die termen ook niet verzonnen). Hiervoor gelden net als het bewoner worden van Pinata's enkele punten. Voordat een slang bijvoorbeeld aan een romantische dans kan deelnemen zal die eerst een van je kikkers moeten op eten (Zelfs het leven op Pinata Eiland is nog geen paradijs voor Pinata's)De speelvorm in Viva Pinata is zeker niet nieuw, maar een spel met Pinata's in de hoofdrol is dat wel en het werkt! Mede door het hoge schattigheids gehalte is Viva Pinata een geweldig spel dat de aankomende koude winter zeker meer kleur gaat geven.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:XBOX 360 Label:Microsoft Xbox
Peter Pan Speedrock - Speadfreak Manifesto

Peter Pan Speedrock - Speedfreak ManifestoDe DVDocumentaire Speedfreak Manifesto is de weerslag van een intensief...

Guitar Hero 2 cover

Playstation 2 - Guitar Hero 2 Vorig jaar bracht Red Octane misschien wel een van de meest coole en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT