RECENSIE: Lorrèn - Land Of Possibilities

Lorren
recensie cijfer 2017-05-12 Ingetogen muziek wordt nog maar zelden gezien in het huidige poplandschap. In de tijden van de ‘drop’ is er simpelweg geen plek meer voor artiesten die hun kwaliteiten niet van de daken schreeuwen, die niet meedoen met de cultuur van meer en harder. Land Of Possibilities, het tweede album van de in Israël geboren zangeres Lorrèn, is een uitzondering op deze regel. Ze mixt een perfecte beheersing van haar soulvolle stem met een geluid dat het midden houdt tussen jazz en pop. Een geluid gemaakt voor zonnige lentedagen in het park.

De 24-jarige Lorrèn neemt haar carrièrestappen het liefst met drie tegelijk, zo blijkt wel uit het feit dat ze op pas haar tweede plaat al besloten heeft alles zelf te produceren. Ook hier straalt weer die stille zelfverzekerdheid door. Land Of Possibilities heeft een warm productiegeluid met een duidelijke focus op de zangstemmen, zonder hierbij teveel fratsen uit te halen, precies wat een plaat als deze nodig heeft. Het geluid houdt verder het midden tussen de persoonlijke singer-songerwriter jazzpop van Norah Jones en de wat meer soulvolle jazzinvloeden van een Lake Street Dive of Joss Stone. De lengte van het album is het enige duidelijke minpuntje, met nog geen half uur op de klok neemt Lorrèn het adagium ‘laat de luisteraar achter met een vraag naar meer’ wel heel serieus.

Een aantal van de nummers op Land Of Possibilities zijn geschreven met Quinten Huigen, een andere talentvolle zanger uit de Nederlandse jazzscene. Het is een combinatie die bijzonder goed werkt. De nummers ‘Who Do You Think You Are’ (die ze samen schreven) en het duet ‘Silly Games’ behoren tot het beste wat de plaat te bieden heeft. Vooral laatstgenoemde nummer brengt dat speelse lentegevoel, dat sowieso al over dit album heerst, in zo'n geconcentreerde vorm bij de luisteraar binnen dat er haast een hooikoortswaarschuwing op de hoes geplaatst mag worden.

Land Of Possibilities is een album dat alleen maar gemaakt kan worden door iemand die zichzelf heel goed kent. Lorrèn is zo’n artiest. Zowel achter de microfoon als achter de productieknoppen weet ze het gevoel van een heerlijk zonnige lentedag te vangen en niet meer los te laten. Een talent om te koesteren.
Recensent:Jelle Burger Artiest:Lorrèn Label:Incrowd Entertainment
Cover Saint Charlie - Lightning Over Velvet Evenings

Saint Charlie - Lightning Over Velvet EveningsNa hun debuut-EP Drowning Eyes And Dirty Dancing en een aansluitende...

Cover Insanity Alert - Moshburger

Insanity Alert - Moshburger Iemand trek in een Moshburger ? Geserveerd door Insanity Alert . Als één...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT