RECENSIE: Minus The Bear - Voids

Voids
recensie cijfer 2017-05-11 Voids is alweer het zesde album vol nette indierock van Minus The Bear uit het Amerikaanse Seattle. Denk aan We Are Scientists met een vleugje Weezer en een scheutje Whitest Boy Alive en je bent er wel. Liefhebbers van de band weten precies wat ze kunnen verwachten en zullen ongetwijfeld tevreden zijn over de nieuwe langspeler, nieuwe luisteraars hebben waarschijnlijk aan de eerder genoemde beschrijving ook wel genoeg.

Voids is de definitie van een prima maar erg veilig indierockalbum. Er zijn hooks maar niets dat er enorm uitspringt. De vocalen zijn prettig maar niet heel onderscheidend en de refreinen zijn op zich wel mee te zingen maar zullen geen stadions vullen. Minus The Bear is, en daarin zijn ze ook weer te vergelijken met We Are Scientists, het witte ondershirt van de indiebands. Iedereen heeft er wel een paar in huis maar niemand wordt er wild van. Zo hebben de meeste indie-liefhebbers ook wel een nummer in hun playlist staan van Minus The Bear of hun collega’s. Zij het We Are Scientists, zij het Matt & Kim of Athlete. Vervolgens vergeet je dat ze er in staan maar hey, één keer in de zoveel tijd is het best prettig.

Zo zal het waarschijnlijk ook met deze plaat gaan. ‘Give & Take’ is best een leuk nummer, evenals ‘What About The Boat?’. Maar of veel mensen Voids over een jaar of zelfs zes maanden nog eens uit de kast gaan trekken en in zijn geheel op gaan zetten is te betwijfelen. In zekere zin is Minus The Bear dan ook wel een beetje een vreemde eend in de bijt bij het Suicide Squeeze label, dat vol zit met avontuurlijke en experimentele bands als Guantanamo Baywatch en Yamantaka // Sonic Titan.

Je hebt bands die constant hun muzikale grenzen proberen te verleggen en je hebt bands die een plaat op tafel leggen om vervolgens een jaar mee te kunnen toeren. Iets zegt me dat Minus The Bear in die laatste categorie valt. Voids is absoluut geen slechte plaat maar ook zo recht-voor-zijn-raap dat je als recensent bijna vierhonderd woorden op zoek bent naar synoniemen voor prima. Voor iedereen die houdt van kleuren binnen de lijntjes.
Recensent:Jelle Burger Artiest:Minus The Bear Label:Suicide Squeeze Records
Cover Big Lake Tiny - Boat EP

Big Lake Tiny - Boat EP Big Lake Tiny is een vijfkoppige band van beneden de rivieren. Hoewel de...

Cover Soundgarden - Ultramega OK - Expanded Reissue

Soundgarden - Ultramega OK - Expanded Reissue Het uitbrengen van heruitgaven is een lucratieve handel geworden voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT