RECENSIE: Razorlight - Razorlight

Razorlight - Razorlight
recensie cijfer 2006-10-30 Toen de Libertines het voor gezien hielden, vormden de ex-leden een aantal nieuwe bands. Een daarvan is Dirty Pretty Things, met zanger Carl Barat en dan is er natuurlijk nog Babyshambles van Pete Doherty, die meer bekend staat om zijn drugsgebruik dan zijn zangkunsten. Johnny Borrell speelde bas voor de Libertines en is nu de frontman van Razorlight. Debut album Up All Night (2004) deed het erg goed en kwam in thuisland Engeland binnen op nummer 1. Razorlight is het tweede album van de band.

Eerste single In The Morning is ook het eerste nummer op de cd. Het is een vrolijk zomers liedje met een tekst waar iedereen zich in kan vinden. We zijn allemaal wel eens te ver doorgezakt waarna je je de volgende ochtend niet kon herinneren hoe je thuis gekomen bent. Razorlight heeft zich bij dit nummer duidelijk laten inspireren door The Clash en ook Hold On heeft dezelfde jaren tachtig sound. Het thema van het album is liefde. Liefde willen, zoeken of verliezen. Niet erg origineel, maar het zijn stuk voor stuk lekkere nummers, mede dankzij producer Chris Thomas die albums van The Beatles, Pink Floyd en The Sex Pistols produceerde. Uitzonderingen op het thema zijn Kirby’s House, dat over – je raadt het al – een huis gaat, en tweede single America.

Razorlight is een van de vele indie-bandjes uit het blik dat Engeland een paar jaar geleden opengetrokken heeft. Hoewel dit zeker een leuk album is, is het niet zo goed als bijvoorbeeld The Kooks of Arctic Monkeys, die beide een meer eigen geluid hebben. De band won begin oktober 2006 een TMF award voor meest veelbelovende act en was onder andere te zien op Lowlands. Het concert in Paradiso op 6 december was binnen tien minuten uitverkocht.
Recensent:Imre Veen Artiest:Razorlight Label:Vertigo
Feverdream - You are Happening

Feverdream - You Are HappeningSoms krijg je een gevoel van hoop. Hoop op een goede Nederlandse band. Een...

Obie Trice - Second round

Obie Trice - Second Round's on Me Vooroordelen zijn oordelen van buitenstaanders van het onderwerp. Deze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT