RECENSIE: Obie Trice - Second Round's on Me

Obie Trice - Second round
recensie cijfer 2006-12-08 Vooroordelen zijn oordelen van buitenstaanders van het onderwerp. Deze vooroordelen kunnen alleen bevestigd worden, omdat deze buitenstaanders vaak hun oogkleppen ophebben als deze vooroordelen ontkracht worden. Hoppa, een stukje filosofie in deze recensie. Obie Trice heeft een nieuw album, Second Round’s on me en Obie Trice voldoet aan vrijwel alle vooroordelen van de Amerikaanse hiphop. Hij komt uit de ghetto van Detroit, is al eens neergeschoten (31 december van het vorige jaar), overleefde dit wonderwel en behoort tot de vriendengroep van Eminem. Dat moet natuurlijk ook duidelijk naar voren komen op het album en dus staat zowel op de achterkant van de hoes, als in het boekje als op de cd zelf dat Eminem de Executive Producer is. Hij tekende bij Shady Records in 2000, bracht daarbij debuutalbum Cheers uit en speelde een gastrol in Eminems film 8 Mile.

Een Amerikaans hiphop album moet uiteraard het label Parental Advisory, Explicit Content dragen en om de namedropping compleet te maken: 50 Cent, Eminem zelf, Akon en Nate Dogg zijn rappers die op Second Round’s on me staan. Goed, tot zover de vooroordelen, tijd om kritisch, eerlijk en oprecht te luisteren naar Second Round’s on me.

De teksten –daar zijn de vooroordelen weer- zijn doordrenkt met geweld, met het ghetto-leven, met scheldkannonades, met zelfverheerlijking en met “niggaz”. Maar goed, dat ís hiphop, dus geen kwaad woord daarover. Het begin van de cd klinkt oldskool, opzwepend en de beats zijn ingenieus en toch doeltreffend. ‘Lay Down’, nummer 4 op het album, gaat over de ingreep die hij heeft gehad na aanleiding van de twee kogels die op hem afgevuurd zijn vorig jaar en is zowel tekstueel als qua beats zonder meer het hoogtepunt van het album. Jammer dat de tenenkrommende zang van Akon roet in het eten gooit direct na dit nummer.

Ach, en zo kabbelt het album rustig verder, zonder ergens te imponeren. Obie Trice heeft zeker wel talent en dit is zeker geen slecht album, maar echt boeiend wordt het helaas nergens.
Recensent:Steven van Beek Artiest:Obie Trice Label:Interscope / Universal
Razorlight - Razorlight

Razorlight - RazorlightToen de Libertines het voor gezien hielden, vormden de ex-leden een aantal...

Iron Maiden A Matter of Life and Death

Iron Maiden - A Matter of Life and Death Onlangs recenseerde ik hier op Festivalinfo het nieuwe album van Slayer. In...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT