RECENSIE: Iron Maiden - A Matter of Life and Death

Iron Maiden A Matter of Life and Death
recensie cijfer 2006-11-06 Onlangs recenseerde ik hier op Festivalinfo het nieuwe album van Slayer. In de inleiding van dit album vertelde ik dat Slayer zo een band is die eigenlijk verder geen introductie nodig heeft, hetzelfde geldt zonder twijfel voor Iron Maiden, een van de grootste rock/metal iconen die we vandaag de dag kennen.

Zonder Iron Maiden zou de muziekwereld er heel anders uitgezien hebben, tenminste.. als we de algemene invloeden mogen geloven van menig band.

'A Matter of Life and Death' is alweer het veertiende studio album van deze Engelse en historische metal formatie in 30 jaar tijd. Het thema van 'A Matter of Life and Death' heeft (hoe kan het ook anders, vandaag de dag) alles te maken met religies, oorlogen en combinaties van die twee. Op de voorkant van de CD vinden we dan ook een grote tank met een aantal skeleton soldiers erbij en natuurlijk een logo van eddie ontbreekt hier niet.

Zoals gezegd, Iron Maiden heeft in zijn carriere één nummer gemaakt en heeft dat kunstje vervolgens 30 jaar lang herhaald. Hetzelfde geldt ook voor 'A Matter of Life and Death'. Iedereen die Iron Maiden kent weet wat ze kunnen verwachten, met de altijd herkenbare stem van frontman Bruce Dickinson voorop.

Maar als je Iron Maiden heet (en bent) dan mag dat. Ondanks dat Iron Maiden met 'A Matter of Life and Death' niet boven zichzelf uitstijgt is het een een degelijk Iron Maiden album, waar ze mee gezien mogen worden met onderandere veel lange intro's en natuurlijk solo's. Op naar nummer vijftien.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Iron Maiden Label:EMI Music
Obie Trice - Second round

Obie Trice - Second Round's on MeVooroordelen zijn oordelen van buitenstaanders van het onderwerp. Deze...

C-Mon & Kypski - Where The Wild Things

C-Mon & Kypski - Where the Wild Things Are C-Mon & Kypski zijn hedentendage een vier-koppige band. Dit komt met name...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT