RECENSIE: SAT2D - Refill my Reality

recensie cijfer 2006-09-25 SAT2D, oftewel Snowwhites And The 2 Darfs won dit jaar de muziekprijs van de Kunstbende. Naar eigen zeggen zijn ze twee dudettes en twee dudes uit Limburg, die het geweldig vinden om samen muziek te maken. Volgens de jury van de Kunstbende, bestaande uit onder anders Brace, Roos(beef) en Sven van Voicst, had SAT2D een professionele performance en sterke nummers.

Tim Arits en Kelly Kockelkoren speelden voor SAT2D al in verschillende coverbandjes, in 2003 richtten zij SAT2D op, waarmee ze uitsluitend eigen werk wilden spelen. Daarmee wonnen ze, behalve de Kunstbende, al een aantal wedstrijden en nu is er ook hun eerste eigen CD, een 5 nummers tellende EP getiteld Refill My Reality.

Bij het eerste nummer van de CD The Story Of Sarah Red moet ik sterk aan Krezip denken. Ik ben niet de eerste die deze associatie heeft, want SAT2D wordt vaker met Krezip vergeleken. Het nummer gaat over een meisje, Sarah Red inderdaad, dat op het punt staat zelfmoord te plegen. Of doet ze het toch niet? De luisteraar beslist zelf. Een erg vrolijk nummer is het in ieder geval niet.
Die donkere toon zet zich wel een beetje voort, de stevige rocknummers op Refill My Reality hebben allemaal een beetje donkere thema’s. Memories en I’m Not Okay gaan over iemand missen, Syndrome over niet geaccepteerd worden. Het zijn stevige nummers met een wat zware toon.

Het laatste nummer van de EP, getiteld New Generation is een vrolijk klinkend punkrock nummer, een zomerbriesje aan het eind van de CD. Hoewel ook dit nummer een niet al te vrolijke tekst heeft, yeah we’re falling down, laat het wel horen dat SAT2D plezier heeft in het muziek maken. Dit is ongetwijfeld het meezingnummer bij optredens.

Deze EP van SAT2D laat horen wat deze band in huis heeft. Het is een band die heel volwassen klinkt en een aantal serieuze songs heeft afgeleverd. Dat serieus zou ook wel iets minder – ehm – serieus kunnen, een iets luchtigere toon hier en daar kan geen kwaad!
Recensent:Ike Breed Artiest:SAT2D Label:Eigen Beheer
The Dears - Gang of Losers

The Dears - Gang of Losers “Join the gang of losers, iedereen is een loser want iedereen heeft wel eens...

Cradle of Filth - Therm

Cradle Of Filth - Thornography Cradle Of Filth is met Thornography alweer toe aan haar elfde officiële...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT