SAT2D

Uit: Baexem - Nederland

Denk je aan Sat2d? Dan denk je aan 'powerpop/rock', waarin twee dudes en twee dudettes, oftewel twee dwergjes en twee sneeuwwitjes, rockend opweg zijn naar een mooie toekomst. De energieke jonge pop-rockers van Sat2D vinden het geweldig om samen muziek te maken. ' Haha, 'Music is my boyfriend! Het voelt gewoon heerlijk om lekker muziek te maken, en daar gaat het om, je goed voelen! (Kelly - Sat2d).

Dit jaar wonnen ze de finale van de kunstbende, waar de jury (bestaande uit: o.a. Brace, Roos/Roosbeef en Sven Woodside/ VOICST) van mening was dat ze er professioneel uitzagen, en sterke nummers ten gehore brachten.

Voorheen wonnen ze twee keer achter elkaar het Van Horne Pop festival in MC. De Bosuil, Beekpop2005, en de nationale wedstrijd 'muziekolympiade' in 2003.

Sat2d maakt sterke pop/rock nummers met soms een snufje punk en emo. Vooral bij het nummer I'm not okay' van hun nieuwe album hoor je de melodische gitaarmelodieën en de vette drums uit de boxen knallen!

Sat2D is geboren in de zomer van 2003, de tijd waarin Kelly en Tim het verhaal over twee sneeuwwitjes en twee dwergen begonnen. Na het spelen in verschillende coverbands als 'Spetchula' en 'no isms' waren Tim en Kelly opzoek gegaan naar een bassist om mee te doen met hun muziekproject waarin ze uitsluitend eigen werk wilden gaan maken. Naar mate de tijd verstreek werd de setlist steeds voller met stevig eigen werk, waaronder ook hun eerste nummers 'Lifeguard' en 'Shelter'. Steeds meer gingen ze een eigen sound ontwikkelen. 'Onze muziek is niet echt in een hokje te plaatsen, sommige vergelijken het met Krezip, weer andere met K's Choice. Dat zijn zeker grote complimenten, maar we proberen zoveel mogelijk een eigen stijl aan te houden'.

OUDE OPTREDENS

  • 01 mrt `09
  • 11 - 12   okt
  • 13 sep
  • 13 sep
  • 06 - 07   sep
  • 06 - 07   sep
  • 30 aug
  • 23 - 24   aug
  • 23 - 24   aug
  • 12 - 18   jul
Beijk alle oude (47) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van SAT2D. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (47) oude optredens

FOTO'S VAN SAT2D

Foto SAT2D te Tokio Hotel - 14/6 - Goffertpark Foto SAT2D te Pinkpop 2008 Foto SAT2D te Pinkpop 2008 Foto SAT2D te Booch? Festival 2008 Foto SAT2D te Tokio Hotel - 14/6 - Goffertpark Foto SAT2D te Booch? Festival 2008
 
Bekijk alle 14 foto's van SAT2D

SAT2D NIEUWS

CD-RECENSIES

SAT2D - Refill my Reality

SAT2D , oftewel Snowwhites And The 2 Darfs won dit jaar de muziekprijs van de Kunstbende. Naar eigen zeggen zijn ze twee dudettes en twee dudes uit Limburg, die het geweldig vinden om samen...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: