RECENSIE: Reena Riot - Stop/Reverse

Reena
recensie cijfer 2014-07-03 En wederom komt een groot talent uit Belgie ons muzikaal plezieren. Achter Reena Riot gaat Naomi Sijmons schuil. Geboren in een muzikale familie en dochter van wijlen Fons Sijmons, bassist van The Scabs. Met Stop/Reverse brengt ze haar tweede EP uit die gezien haar leeftijd (Simons is 27) een enorme volwassenheid laat horen.

De plaat werd opgenomen door dEUS-lid en ex-Evil Superstar Mauro Pawlowski en die heeft het geheel een mooi open geluid gegeven. Simons zelf staat naast haar prachtige zang garant voor gitaar en piano. Daarnaast legt ze een enorme dosis gevoel en diepgang in haar nummers. Luister en huiver bij het titelnummer waarbij het kippevel op je armen staat als ze zingt: "Why did you look so cold?" Met langzaam wegstervende gitaren.

'I Belong To You' klinkt verbeten en Simons rapt bijna de coupletten in je gezicht, de drums beuken en gitaren schuren. 'Army Boots' is wat kleiner van opzet, maar ook hier verrast ze met mooie stembuigingen, die van souplesse getuigen. 'Sing' is een elegant wiegeliedje dat hoop biedt met stemmig gitaarmotief en weer die prachtstem die enkel in het refrein beheerst uithaalt: "Why don't you ease my troubled mind?" Afsluiter 'The Needle' is echter het hoogtepunt; stemmig pianospel, spaarzame percussie en een langzaam ontsporende en aanzwellende gitaar, hemels gewoon!

"Kunnen witte meisjes de blues spelen?" vraagt schrijver Herman Brusselmans zich af in haar bio. Jazeker! De enige vraag die zich wel opwerpt na de vijf songs: waarom slechts een EP? Het talent van Reena Riot is evident en had zeker een full length album verdiend. Nu blijven we zitten met de honger naar meer. Maar ach, dan bedienen we ons tot die tijd maar met de repeat knop.
Recensent:Mark Michels Artiest:Reena Riot Label:Dying Giraffe Recordings
Cover The Brian Jonestown Massacre - Revelation

The Brian Jonestown Massacre - Revelation Revelation is alweer het veertiende album van The Brian Jonestown Massacre...

Cover Folly and the Hunter - Tragic Care

Folly and the Hunter - Tragic Care Muziek en verdriet. Ze zouden zo een gevreesd aanvalsduo kunnen vormen in het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT