RECENSIE: Goat Girl - On All Fours

Goat Girl
recensie cijfer 2021-07-03 Zo hé; wat een verrassing dit Goat Girl! Met On All Fours leveren deze vier Engelse dames een fantastische (zomer)plaat af. Was hun gelijknamig debuutalbum uit 2018 nog een wild, edoch charmant allegaartje; de groei die de band hier laat horen is ronduit indrukwekkend.

De boodschap die de band uitdraagt, zij het politiek of persoonlijk (bij gitarist Ellie Davis werd de ziekte van Hodgkin geconstateerd), komt nu tot de luisteraar op een gecontroleerde, broeierige, maar speelse manier. Alsof Bananarama en Talking Heads een kindje hebben gebaard, zo klinkt dit tweede album.

Ieder nummer is opgebouwd uit verschillende lagen, met volop aandacht voor details. Luister maar eens naar het langzaam aanzwellende 'Pest', het ritmische 'Badibaba' met zoemende synths en start stop ritmes. Ook de harmonieën zijn een lust voor het oor.

Het Afrikaans aandoende 'Jazz (In The Supermarket)' is sterk, 'Sad Cowboy' heeft krautrock elementen in zich, 'Anxiety Feels' vertelt op openhartige wijze over Ellie Davis haar ziekte, 'Bang' is postpunk en zo regent het hoogtepunten.

Goat Girl levert met On All Fours een van de beste platen van 2021 af. De plaat past perfect bij de komende zomermaanden met zijn ongedwongenheid en vindingrijkheid. Laat je erin onderdompelen.
Recensent:Mark Michels Artiest:Goat Girl Label:Rough Trade Records
Cover Sleaford Mods - Spare Ribs

Sleaford Mods - Spare RibsDiegenen die een uitstapje naar de overkant van het kanaal verlangen, kunnen...

Cover Casper Clausen - Better Way

Casper Clausen - Better Way De Deen Casper Clausen heeft in zijn studio aan de monding van de Taag, met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT