RECENSIE: Heston - Love Junkie

heston
recensie cijfer 2014-01-15 "Hi, my name is Heston and I'm an addict..and my drug of choice is love," vertrouwt een lage stem ons toe aan het begin van 'Love Junkie'; het titelnummer van het vierde album van soulzanger Heston. Of dit al niet erg genoeg is springt het glazuur je van de tanden tijdens het vervolg en als tweede nummer 'Love Space' het zelfs voor elkaar krijgt nog gladder en slijmeriger te klinken (met behulp van zangeres Chantae Cann) lonkt de eject knop van m'n afstandsbediening.

En begrijp me niet verkeerd; ik ben dol op soul maar wat we in de eerste drie nummers voorgeschoteld krijgen dient maar een doel: Heston snakt naar de vrouwelijke medemens en wenst zich zo hijgerig mogelijk je slaapkamer binnen te werken. Dat even doorzetten soms toch loont bewijzen een aantal sterke tracks die volgen.

Want eerlijk is eerlijk: Heston beschikt over een imposante strot die op sommige moment neigt naar Marvin Gaye. Dit bewijst hij in het zeer gevoelig gezongen 'Catfish', waarin hij zelfs tot zulke hoogten reikt dat het zonde is dat hij niet ieder nummer met deze intensiteit te lijf gaat. Ook het meer uptempo 'To The Sky' klinkt prettig omdat Heston, ondanks het feit dat de vrouw onverminderd zijn punt van aandacht blijft, het er simpelweg een stuk minder dik bovenop legt.

Tegen het einde van Love Junkie komt er ook muzikaal gezien wat meer variatie om de hoek kijken. 'Destiny' is akoestisch, maar wordt daarentegen wat ruwer gezongen met hulp van zangeres Abyss, 'My Best Friend' is een mooie ballad en met 'Our Father' en 'Come Away With Me' eindigt het album zelfs met twee reggaetracks wat ook weer een vreemde balans zorgt.

Het geeft Love Junkie helaas een tweeslachtig karakter. Heston is absoluut een getalenteerde soulzanger gezegend met een superstem. Dit instrument zet hij echter tijdens de eerste nummers veel te glad in. Het herstel dient zich dan ook nog tamelijk onverwachts aan op het tweede gedeelte van het album met een aantal sterke songs. Heston lijkt echter niet te kunnen kiezen tussen diepgang of oppervlakkigheid waardoor het gevoel dat er meer in had gezeten overheerst.
Recensent:Mark Michels Artiest:Heston Label:Dome Records
Cover Full Flava - Sweetest Flava: The Best Of Full Flava

Full Flava - Sweetest Flava: The Best Of Full FlavaProducer Rob Derbyshire uit Birmingham is de leider van de band Full Flava ....

Cover Michael Prins - Rivertown Fairytales

Michael Prins - Rivertown Fairytales Afgelopen zomer was hij de onbetwiste winnaar van het tweede seizoen van Giel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT