RECENSIE: Heston - Warm Human, Cold World

Heston – Warm human, cold World
recensie cijfer 2011-03-26 De cd-titel Warm Human, Cold World zegt eigenlijk al genoeg. Heston is vast weer zo’n soulzanger die vol met liefde zit, maar niet begrepen wordt door de rest van de wereld. Uiteraard is er dan de muziek waarin hij al deze liefde eruit kan gooien. Klopt helemaal, op Warm Human, Cold World horen we Heston in de stijl van Maxwell over al zijn omvangrijke problemen.

Het begint meteen goed met openingsnummer ‘Outside Your Window’. De zanger zingt dat hij zijn hele leven rond dat van zijn grote liefde wil bouwen. Hierin wordt hij begeleid door een relaxt pianomelodietje en jazzy gitaarritmes. De eerste paar seconden lijkt het nummer een gevoelige ballade te worden, maar het zeurderige refrein zorgt ervoor dat het lied snel verveeld.

Dat is het probleem op het gros van de nummers. Overal lijkt er een gevoelige ballade opgebouwd te worden, maar zodra het refrein invalt blijkt Heston vooral te zeuren. Het is pas het achtste nummer, ‘Lonely In My Room’, waar hij de belofte van een goed nummer waarmaakt. Waarschijnlijk komt dit doordat het refrein enkel bestaat uit het vier keer herhalen van dezelfde zin.

Ook het daaropvolgende ‘My Kinda Lady’ is een hoogtepuntje. Het uptempo nummer heeft een heerlijk funky ritme en biedt daarmee de eerste positieve vibes van de plaat. Hier valt te horen dat deze zanger veel meer in huis heeft en dat wat meer variatie de cd zeker geen kwaad had gedaan. Tussen al die getroebleerde liefdeservaring door moet het leven toch ook wel vrolijke dingen voor Heston in petto gehad hebben? Warm Human, Cold World is een cd die het ongetwijfeld goed doet om vol zelfmedelijden alle grote liefdes die je misgelopen hebt te overdenken. Ieder die hier geen behoefte aan heeft doet er beter aan deze plaat niet in huis te halen.


Eerdere recensies van Heston:
- 28-05-2009: Storyteller.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Heston Label:Dome Records
Anthony David – As Above, So Below

Anthony David - As Above, So Below Anthony David timmert al enkele jaren hard aan de weg. Zijn derde album...

The Dø  Both

The Dø - Both Ways Open Jaws Het Franse-Finse duo The Dø , opgericht in 2005, bestaat uit instrumentalist...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT