RECENSIE: Def Leppard - Yeah!

Def Leppard - Yeah!
recensie cijfer 2006-08-28 Yeah! Een nieuw album van de rockgoden Def Leppard. Al vanaf 1979 zijn ze bezig met het uitbrengen van cd’s. Ze hebben een grote discografie met cd’s als High ‘N’ Dry, Pyromania en albumklassieker Hysteria. In totaal 10 volledige albums en nummer 11 nu uitgebracht. Al vanaf 2002 was het wachten op een nieuw album. In de tussentijd 2 Greatest hits albums uitgebracht die leuk zijn voor de collectie maar niets nieuws laten horen.

Zal Yeah! een nieuw geluid laten horen? Nee! is een duidelijke uitspraak. Yeah! is een cover cd met aan elk nummer een likje Def Leppard.
Nummers als Hanging On The Telephone van Blondie en Street Life van Roxy Music komen langs. Goede en slechte covers is al snel het oordeel. Het irritante Drive In Saturday (origineel van David Bowie) leidt tot verveling, terwijl Don’t Believe a Word (origneel van Thin Lizzy) wel weer erg lekker in de oren klinkt.
Stuk voor stuk horen we de glamrock van Def Leppard in de nummers terug.
Het boekwerk maakt de plaat compleet. Zo staat bij de foto’s bijvoorbeeld Rick Savage in Queen houding en staat Vivian Campbell in Angus Young style. Heel leuk verzonnen!

Veel meer woorden wil ik niet over dit album kwijt. Het lijkt erop dat de heren van Def Leppard geen eigen nummers meer in elkaar kunnen draaien. Het coveren van nummers lijkt mij meer een actie voor beginnende bandjes die live hun setlist vol moeten krijgen. Maar voor deze rockgoden staat het voor onoriginaliteit. Het album is leuk om aan de collectie toe te voegen. Maar veel nieuws zal dit album ook niet brengen.
Ik blijf wachten op een album vergelijkbaar met Hysteria, helaas denk ik dat deze nooit meer zal komen.
Recensent:Jordi Koops Artiest:Def Leppard Label:Mercury Records
Donavon Frankenreiter - Move By yourself

Donavon Frankenreiter - Move by yourselfMove over grijsgedraaide Jack Johnson! No more Banana Pancakes for you…Er is...

Fatboy Slim Greatest Hits

Fatboy Slim - The Greatest Hits Fatboy Slim heeft geen introductie nodig. Degene die deze naam niet kent...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT