RECENSIE: Donavon Frankenreiter - Move by yourself

Donavon Frankenreiter - Move By yourself
recensie cijfer 2006-07-12 Move over grijsgedraaide Jack Johnson! No more Banana Pancakes for you…Er is vers bloed in de muziekhoek van het surfwalhalla. Nou ja, vers… Donavon Frankenreiter en Jack Johnson zijn de allerbeste maatjes, die naast het surfen ook de passie delen in muziek maken.

Deze Californische surfkampioen had in 2004 zijn eerste plaat bij Johnson’s platenlabel uitgebracht. Een plaat waarbij Jack een dikke vinger in de pap had, gezien de productie van het gelijknamige debuut. Move By Yourself is niet geheel verrassend als tweede album. Het klinkt allemaal een beetje van hetzelfde maar er is wel een positieve ontwikkeling merkbaar. Frankenreiter lijkt het heft in eigen handen te hebben genomen en dat is hoorbaar.
Zonder de adem van Jack in zijn nek heeft Donavon gekozen voor een wat ruwere versie in de zin van rock, soul en blues. Het eerste nummer Move By Yourself klinkt prima en laat je direct meezingen.

Het is tevens weinig verrassend dat deze surfcowboy een perfect leventje leidt. Proef de sfeer van surfen op de hoge golven en gitaargepingel bij een ondergaande zon. Tel daarbij op: de liefde van je leven en een zoontje, dat luistert naar de naam Hendrix. Het Frankenreiter-plaatje is helemaal compleet.

Het mag duidelijk zijn dat Donavon Frankenreiter gewoon lekker muziek wil maken. Niets meer, niets minder. Of je er nou van houdt of niet, die gelukzalige grimas op je gezicht zul je nauwelijks kunnen bedwingen bij het aanhoren van het geluid van deze surfdude. Een prima zomerplaat zonder moeilijk doenerij.
Recensent:Roxana König Artiest:Donavon Frankenreiter Label:Universal
Beaverstore Death

Beaverstore - Rock 'n DeathErg origineel is het niet, het genre muziek dat gebracht wordt als albumtitel...

Def Leppard - Yeah!

Def Leppard - Yeah! Yeah! Een nieuw album van de rockgoden Def Leppard. Al vanaf 1979 zijn ze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT