RECENSIE: Cancel Your Weekend - Cancel Your Weekend

Cover Cancel Your Weekend - Cancel Your Weekend
recensie cijfer 2013-01-05 Cancel Your Weekend is een Nederlandse groep die haar levenslicht in onze hoofdstad zag. Deze vier heren, van origine afkomstig uit Den Helder, cancelde toentertijd letterlijk hun weekend om hun hobby te beoefenen. Ze groeiden op in het bandjescircuit en wisten in het epicentrum van de Ardennen tot inspiratie te komen. Nu enkele jaren later, is deze groep uitgegroeid tot een strakke, diverse band waarbij ze anno 2012 een radiovriendelijke maar zeer interessante schijf presenteren.

Cancel Your Weekend ziet zelf verbanden met Kings Of Leon. White Lies lijkt er, gezien het vocale vermogen van zanger Jos Rooijakkers, meer op. Wat het ook mag zijn, het klinkt naar behoren. Het talent van de band en het volwassen geluid van de jonge muzikanten is ook niet onopgemerkt gebleven in de verschillende media. Het nummer ‘Silver Saxophones’ werd gebruikt tijdens de verkiezingsdebatten op RTL4. Een nummer dat niet het beste werk van de heren vertegenwoordigd, maar desalniettemin maakten 3,1 miljoen Nederlanders al onbewust kennis met de klanken van Cancel Your Weekend.

Het debuut biedt de luisteraar een halfuur aan vriendelijke indierock, passend bij The Whitest Boy Alive en Go Back To The Zoo. Ergens kloppen die vergelijkingen wel: de gitaren zijn overheersend en meestal ritmebepalend. Toch mist Cancel Your Weekend zo nu en dan scherpe randjes en lef. Opener en tevens single ‘Closer’ daarentegen is een lekkere binnenkomer, want deze klinkt alsof je ‘m al jaren kent. Ook ‘November 24th’ en ‘But Say Today’ krijgen een ruime voldoende. Het is toegankelijk, met zo hier en daar een snufje stampende postpunk met een goede dosis pep.

Al met al is het gelijknamige debuut van Cancel Your Weekend een aantrekkelijke set met een mix van rock en pop die present mag zijn in je muziekrek. Ondanks slechts anderhalf jaar aan ervaring straalt het vakmanschap van het album af, en dat is sterk. Hoogtepunt van het album is toch wel ‘On Top Of Everything’, al is het alleen maar om het zwoele gedeelte. Een dikke voldoende en een pluim voor de schijnervaring!
Recensent:Joey van der Leemputten Artiest:Cancel Your Weekend Label:Rough Trade Distribution
Cover High Hopes - High Hopes

High Hopes - High HopesAls er één muziekstijl is die volledig is uitgekauwd, dan is het metalcore...

Cover Numbers Not Names - What`s The Price?

Numbers Not Names - What`s The Price? Op Record Store Day 2012 konden we al kennis maken met Numbers Not Names ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT