RECENSIE: Arkells - Michigan Left

Cover Arkells - Michigan Left
recensie cijfer 2013-03-05 Rockmuziek fascineert al sinds jaar en dag een grote groep muziekliefhebbers over heel de wereld. Het is dan ook niets nieuws dat er bandjes her en der als wortels uit de grond schieten. Maar wat maakt een rockband nou een goede rockband? Eerlijk gezegd is die vraag niet zo makkelijk te beantwoorden. Echter, laten we Arkells eens aan deze test onderwerpen. Deze Canadese band heeft onlangs haar nieuwe album, Michigan Left, in Europa gelanceerd. Het album dat in 2012 al in Amerika en Canada te verkrijgen was, is nu dus ook beschikbaar voor de Europeaanse liefhebbers.

Terwijl de groep haar Springsteen invloeden kent, is er een beslissend rockgevoel bij ‘One Foot Out The Door’. En toch, ondanks al de koren en radio-afgestemde inhakers, lijkt Michigan Left toch meer gekenmerkt door haar ingetogen nummers, die juist niet radioproof gemaakt zijn. ‘Agent Zero’ is een langzaam opkomende affaire die gebruik maakt van de talenten van Canadese collega Kathleen Edwards. Dat terwijl de mid-tempo ‘Coffee’ weer toespeelt op een enorm grote groepsknuffel met alle aanwezigen om je heen.

Van het begin tot het eind zoals op het eerste album, hebben de Arkells hun doel geraakt. Door te kiezen voor een onherkenbare mix tussen indie en pop. Het synthesizer gevulde ‘On Paper’ en ‘Kis Cam’ zijn toekomstproof, wat tevens bevestigd werd door de 2012 Juno Award voor groep van het jaar. En meer dan verdiend.

De Arkells zijn opgegroeid en niet meer zo zeer van de party rock. Het is serieus geworden, rockmuziek die geluisterd kan worden door zowel jongere als oudere muziekliefhebbers. Rockmuziek die niet alleen goed klinkt, maar hier en daar ook heerlijk om op te dansen is. En dat is wat goede rockmuziek goede rockmuziek maakt. Het moet catchy zijn. Arkells zijn catchy, en daarmee fascineren ze niet alleen de Canadezen en Amerikanen, maar nu zelfs de Europese crowd.
Recensent:Joey van der Leemputten Artiest:Arkells Label:Suburban Records
Cover Huub van der Lubbe - Simpel Verlangen

Huub van der Lubbe - Simpel VerlangenNa dertig jaar muziek maken met De Dijk is het tijd voor een pauze van één...

Cover Yes Sir Boss  - Desperation State

Yes Sir Boss - Desperation State En toen was daar ineens het Britse Yes Sir Boss , een band beïnvloed door...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT