RECENSIE: Numbers Not Names - What`s The Price?

Cover Numbers Not Names - What`s The Price?
recensie cijfer 2012-12-20 Op Record Store Day 2012 konden we al kennis maken met Numbers Not Names. De eerste EP van deze hiphop formatie was een speciale Record Store Day release. De supergroep werd bij elkaar gebracht door Stephane Gregoire, de grote man achter Ici d’Alleurs, en bestaat uit zanger Alexei Casselle (Kill The Vultures , USA), Jean-Michel Pires (drums, bekend van NLF3, Frankrijk), Oktopus (productie, bekend van Dalek, UK) en Chris Cole (drums en laptop, bekend van Manyfingers, UK). Debuutplaat What’s The Price werd al in 2010 opgenomen, maar komt nu pas uit. Een plaat voor liefhebbers van industriële, donkere beats en nog donkerdere raps, zowel qua sound als qua inhoud.

De plaat opent met het nummer ‘Number Not Names’. Zware baslijnen vullen je huiskamer en het tempo van de beat wordt beetje bij beetje opgeschroefd, totdat deze uiteindelijk ontaard in een chaos. Industriële effecten vliegen je om de oren, maar enige melodie is er niet en qua raps is er vooral veel herhaling te horen. Na deze eerste vijf minuten zullen de lichtvoetigere hiphoppers onder de luisteraars reeds zijn afgehaakt.

De nummers die volgen hebben dezelfde receptuur als de openingstrack. Daarmee is het duidelijk een gerecht waar je van moet houden; het is simpelweg zware kost. De beats zijn te onrustig, te ongestructureerd en te eentonig. De industriële insteek zal de één vernieuwend vinden, de ander is er gewoon snel klaar mee en gaat een fijne old school plaat opzetten. Ook inhoudelijk weet het collectief de luisteraar niet lang te boeien. Het is duidelijk; ze zijn boos. Maar de manier waarop dat gebracht wordt is niet overtuigend en ook te eentonig. Te weinig verhaal, te veel oneliners.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Numbers Not Names Label:Ici d\'Ailleurs / Konkurrent
Cover Cancel Your Weekend - Cancel Your Weekend

Cancel Your Weekend - Cancel Your Weekend Cancel Your Weekend is een Nederlandse groep die haar levenslicht in onze...

Cover Menahan Street Band - The Crossing

Menahan Street Band - The Crossing De mannen van de Menahan Street Band blijven bezige bijen. Alleen het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT