RECENSIE: Textures - Drawing Circles

Textures Drawing Circles
recensie cijfer 2006-03-15 Toen Textures in 2003 het zelf opgenomen debuut ‘Polars’ uitbracht was het al duidelijk: we hadden te maken met een nieuwe sensatie op het gebied van Nederland Metalland. De band rondom toenmalig frontman Pieter Verpaalen (thans Kill.Carress) ging al de boeken in als beste Nederlandse metalband, voor zij door Listenable Records werden benaderd om Polars wereldwijd uit te geven.

Krap 3 jaar na het verschijnen van ‘Polars’ heeft Textures een nieuw album: 'Drawing Circles'... Met de nieuwe frontman Eric Kalsbeek (Ex-Brainshake en tevens ook brullend voor Sengaia).

Textures wordt vaak vergeleken met bands als Dillinger Escape Plan en Meshuggah. Nu zijn deze vergelijkingen absoluut niet onterecht, eerder zelfs op zijn plaats. Er is echter één groot verschil en dat is Eric Kalsbeek’s stemgeluid. Eric weet namelijk iets klaar te spelen waar maar weinig zangers en/of brullers toe in staat zijn, hij kan namelijk fantastisch brullen en ook nog eens geweldig zingen.

Opvallend aan ‘Drawing Circles’ is dat het een aantal rustmomenten kent. Het eerste rustpunt is het vierde nummer op de CD Illumination, daarna tijdens het zesde nummer Upwards, en vervolgens worden de laatste twee nummers ook rustig uitgespeeld.

Dat laat ons met zes kneiterharde nummers zoals bijvoorbeeld Stream Of Consciouness en Circular. De oplettende Kink FM luisteraar merkt in het laatste nummer dat hierin het riffje zit wat ze ooit voor Kink FMs Heavy & Alternative hebben opgenomen.

Misschien waren 4 rustpunten iets te veel van het goede, want de stukken waar Textures erop los beukt zijn gewoon te heerlijk. Maar ondanks dat, houden de overgebleven zes nummers dit album meer dat staande. Dit is iets om als Nederlander trots op te zijn.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Textures Label:Listenable Records
Silverbug

Silverbug - Your Permanent RecordDe band Silverbug zag haar daglicht in 2000 in Stockholm, Zweden. Na...

Kitty Contana - Kitty Contana

Kitty Contana - Kitty Contana Er kan in ieder geval een ding over Kitty Contana gezegd worden: sympathieke...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT