RECENSIE: Silverbug - Your Permanent Record

Silverbug
recensie cijfer 2006-03-15 De band Silverbug zag haar daglicht in 2000 in Stockholm, Zweden. Na verschillende demo’s komt de band na zes jaar wachten met hun debuutalbum: Your Permanent Record. Wanneer je na zes jaar eindelijk met een eigen schijfje komt zijn mijn verwachtingen best hoog. Het schijfje gaat dan ook snel de cd-speler in.

Opvallend is dat het album maar een half uurtje duurt. Een half uurtje betekend echter in het Silverbug tempo maarliefst 14 nummers! Het viertal maakt namelijk snelle garagepunk, dit vergelijkbaar met bands als The Hellacopters en Flaming Sideburns.

Hoewel de jongens (en dame) uit Zweden komen zijn gelukkig al de nummers in het Engels. Meestal valt de uitspraak erg tegen bij bands uit deze landen, maar daar heeft zanger Von Home geen problemen mee. Op Your Permanent Record is het sowieso de muziek die het werk doet. De verschillende gitaarrifjes door het album heen zijn geweldig!

Het zou een inkoppertje zijn om deze recensie af te sluiten met een grap linkend naar de albumtitel. Deze grap laat ik graag aan mijn collega’s over en sluit ik het zelf af met: Your Permanent Record is een vet album dat hopelijk gepromoot gaat worden met een tourtje door o.a. Nederland!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Silverbug Label:Straight On Music
Lemon

Lemon (NL) - Hey...Het tweede album van de Diemense band Lemon heet Hey... en bevat 13 songs....

Textures Drawing Circles

Textures - Drawing Circles Toen Textures in 2003 het zelf opgenomen debuut ‘Polars’ uitbracht was het al...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT