RECENSIE: The Red Shore - Unconsecrated - Lost Verses

The Red Shore – Unconsecrated/The Lost Verses
recensie cijfer 2009-12-01 De Australische band The Red Shore (niet te verwarren met The Red Chord) verwierf om een zeer droevige reden wereldwijde naamsbekendheid toen in 2007 de eerste zanger, Damien Morris en een crewlid omkwamen in een auto ongeluk tijdens de tour met All Shall Perish.

Met Unconsecrated/The Lost Verses brengt The Red Shore hun debuutalbum Unconsecrated en een compilatie van ouder materiaal, The Lost Verses, uit. Wat na één luisterbeurt duidelijk is, is het verschil tussen de nummers van Unconsecrated en de nummers van The Lost Verses. De power die in de Unconsecrated nummers wordt opgebouwd, wordt bijna direct afgezwakt door de nummers van The Lost Verses. De band lijkt wat in herhaling te vallen en de brute kracht waarmee het geheel is begonnen is in geen velden of wegen te bekennen. Unconsecrated is een lekker deathcore album, waar veel death metal, maar ook grindcore invloeden op zijn terug te vinden. Het enige minpuntje aan dit deel van het album is het compleet overbodige instrumentale nummer 'Nephilim'. Verder is het een prima technisch deathcore geheel. Juist dat technische is wat The Red Shore onderscheidt van de meeste andere deathcore bands. Iets wat erg fijn is in een genre waar bands als paddenstoelen uit de grond schieten, maar waar soms maar weinig originaliteit in terug te vinden is. Een bijzonder detail van Unconsecrated is dat er drie nummers op staan die nog ingebruld zijn door de overleden Damien. Op het zeer technische nummer ‘ The Architects Of Repulsion’ komen ook nog eens de nodige gastschreeuwers voorbij. Zo horen we Brook Reeves van Impending Doom, Brandon Schieppati van Bleeding Through, Hernan Hermida van All Shall Perish, Karl Schubach van Misery Signals en Dan Weyandt van Zoa.

The Lost Verses daarentegen is maar matige deathcore. Het is mooi vergelijkingsmateriaal om te zien hoe ver de band is gegroeid sinds de demo, maar verder doet het meer afbreuk aan Unconsecrated, dan dat het een echte toevoeging is aan het hele album. Volgende keer doen de mannen er verstandig aan om gewoon één album per uit te brengen en niet meteen de hele wereld op te schepen met alles wat er is uitgebracht.
Recensent:Marion Jansie Artiest:The Red Shore Label:Listenable Records
Sybreed – The Pulse Of Awakening

Sybreed - The Pulse of AwakeningWanneer men het heeft over metal uit Zwitserland, houdt het na de namen...

Gogol Bordello – Live From Axis Mundi

Gogol Bordello - Live From Axis Mundi Het gypsy punk gezelschap Gogol Bordello heeft een uitstekende...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT