RECENSIE: November Coming Fire - Dungeness

November Coming Free
recensie cijfer 2006-03-13 Hard, strak, snel, muzikaal zijn enkele woorden die door mijn hoofd schieten bij het horen van de cd van November Coming Fire.

2 jaar na hun zeer positief ontvangen mini album ‘Black Ballads’, brengt de 5 koppige band November Coming Fire de cd ‘Dungeness’ uit. Je zou bijna kunnen zeggen dat alle stijlen die je kan gebruiken bij muziek als deze zijn gebruikt.
Gareth Evans (zang), Ross Smith (drums), Ruari Batchelor (gitaar), John Richards (bass) en George Clift (gitaar) hebben de laatste jaren de alternatieve muziek van afgelopen vijfentwintig jaar in vogelvlucht leren kennen en meegenomen naar de studio.

Dungeness is een album waarvan je adrenalineniveau stijgt. Na een vrij rustig intronummer zetten ze met nummers als Powerstation en Devil on the shore gelijk de toon van het album, harde brutale hardcore. Harde grunts leiden de muziek die alsmaar perfect in elkaar gezet is. Maar precies in het midden van het album, na het zeer korte (0:53 sec) maar harde nummer That Black House Made Of Rubber, lijkt er een lichte verandering op te treden. Met het nummer Argonaut laten de heren van November Coming Fire horen dat ze zeer gevarieerd aan het werk zijn gegaan bij het maken van dit album. Met strakke muziekstukken, die je kunt vergelijken met Mogwai en Isis, laten deze jongens horen dat ze zeer goed met hun instrumenten om kunnen gaan. De stem is minder overdreven geworden en het lijkt wel of de grunts nu door de muziek geleid worden. Een instrumentaal nummer is eigenlijk de enige smet op dit album. Een eentonig nummer die vrijwel alleen uit basrifjes bestaat. Gelukkig hebben ze met Providence gelijk weer de goede smaak te pakken! En deze blijft tot het eind van het album.

Het beestachtige goede album Dungeness is duidelijk niet gemakkelijk te temmen. Van het korte That Black House Made Of Rubber tot het lange meeslepende nummer Mascot is Dungeness een zeer sterke, harde, muzikale cd, waar veel bands jaloers op kunnen zijn.
Recensent:Jordi Koops Artiest:November Coming Fire Label:Reflections Records
Maryslim

Maryslim - My TimeWat is dat toch met al die geweldige Scandinavische Rock ’n Roll bands? Er...

Wreckyard

Wreckyard - Black and Blueprint Aan de aankleding zal het in ieder geval niet liggen. De nieuwste EP van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT