RECENSIE: Maryslim - My Time

Maryslim
recensie cijfer 2006-03-08 Wat is dat toch met al die geweldige Scandinavische Rock ’n Roll bands? Er zijn een heleboel voorbeelden te noemen, maar een van de nieuwere bands uit het hoge en koude noorden die zich graag bij het rijtje van grote Scandinavische rock ’n roll bands zou willen toevoegen luistert naar de naam Maryslim.

Muzikaal gezien is Maryslim een gulden middenweg tussen bands als de Foo Fighters en Turbonegro (een van de meest bekende Scandinavische rock bands) en liefhebbers van een van deze twee bands zullen dan ook met harte lust kunnen luisteren naar deze EP.

Vooral de Turbonegro vergelijking is hier zo gek nog niet, aangezien het laatste nummer (‘No Beast So Fierce’) op deze EP namelijk een cover is van onze Noorse vrienden Turbonegro. Wel moet gezegd worden dat Maryslim er goed aan heeft gedaan om geen superbekend Turbonegro nummer te pakken, en een ouder nummer zodanig hebben heropgenomen zonder daarin teveel te veranderen dat het misschien wel beter klinkt dan het origineel.

Toch is het het ‘Foo Fighters-geluid’ wat de overhand heeft in de eerste paar nummers, dit in combinatie met een portie gitaar solo op zijn tijd. Oké, ik moet toegeven dat Maryslim niet met de flair zijn nummers speelt zoals Dave Grohl en zijn mannen dat doen, maar daar hoef je geen schande over te spreken. Het is spijtiger dat dit plaatje alweer na 5 nummers afgelopen is. Wel is er nog een videoclip te zien van de titel song ‘My Time’. Van mij mogen ze snel een nieuw compleet album opnemen, want dit smaakt zeker naar meer. Naar veel meer!
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Maryslim Label:White Jazz
Kitty Contana - Kitty Contana

Kitty Contana - Kitty ContanaEr kan in ieder geval een ding over Kitty Contana gezegd worden: sympathieke...

November Coming Free

November Coming Fire - Dungeness Hard, strak, snel, muzikaal zijn enkele woorden die door mijn hoofd schieten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT