RECENSIE: Wreckyard - Black and Blueprint

Wreckyard
recensie cijfer 2006-03-03 Aan de aankleding zal het in ieder geval niet liggen. De nieuwste EP van Wreckyard zit namelijk keurig verpakt in een prima ontworpen hoesje. Het schijfje zelf is niet zilverkleurig, maar heel toepasselijk zwart. Dat soort muziek CD’tjes zie je niet vaak.

Wreckyard is afkomstig uit ons eigen oosten des lands en begon ooit als een naschoolse activiteit in een muzieklokaal. Eenmaal verbannen naar een verlaten textielfabriek besloten deze jongens serieus werk te maken van hun band en deden in de tussentijd al wat ervaring op met bands als Janez Detd, Jaya The Cat en Face Tomorrow.

De muziek op ‘Black and Blueprint’ klinkt on-Nederlands goed en komt redelijk in de buurt van bands als New Found Glory en Lagwagon. Oftewel, we hebben te maken met moderne (Amerikaanse) punkrock (van Nederlandse bodem). Als iemand mij verteld zou hebben dat Wreckyard een Amerikaans bandje was en het meteen liet horen zou ik diegene direct op zijn/haar woord geloven.

Een nummer als ‘Don’t Mind Me Dancing’ of ‘Opposed To I’ zou trouwens ook zo op de Amerikaanse radio terecht kunnen, want zelfs de kwaliteit van de opnames zijn meer dan redelijk. Beter dan ik ben gewend van een gemiddeld Nederlands bandje.

De band liet onlangs bij het presenteren van deze EP al zien dat het met de welbekende ‘DIY’ (Do It Yourself, Gamma stijl) mentaliteit een hoop kon bereiken binnen een beperkte straal en hopen nu met het groots verspreiden van deze EP ook de rest van Nederland plat te walsen. Nou, mijn zegen hebben ze.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Wreckyard Label:Eigen Beheer
November Coming Free

November Coming Fire - DungenessHard, strak, snel, muzikaal zijn enkele woorden die door mijn hoofd schieten...

Lovetones, the

The Lovetones - Meditations Inmiddels zijn de heren van The Lovetones in eigen land al razend populair....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT