RECENSIE: Estelle - All of Me

Cover Estelle - All of Me
recensie cijfer 2012-05-15 All Of Me is het derde album van de oorspronkelijk Londense zangeres Estelle. Haar vorige album Shine, uit 2008 alweer, leverde haar een Grammy Award op. En niet alleen dat, maar ook een joekel van een wereldhit met ‘American Boy’, samen met Kanye West. Het zette Estelle definitief wereldwijd op de kaart. Daarom is het op zich vrij verrassend dat het vervolgens vier jaar moest duren voordat ze met deze opvolger zou komen.

Dit derde album werd voorafgegaan door de sterke singles ‘Break My Heart’ (met Rick Ross) en ‘Thank You’. Het leverde haar nog niet een wereldhit als ‘American Boy’ op, maar zorgde er wel voor dat iedereen Estelle weer in het vizier had.

Of dit album haar weer zo’n wereldhit gaat opleveren, valt te bezien. Er staan een aantal sterke tracks op, maar ook een aantal die het net niet zijn. Meest exemplarisch hiervoor is wat mij betreft misschien wel ‘Back To Love’ . Veel te plat en overgoten door een vreselijk lelijk productiesausje. Een beetje een afgeleide van Coldplay’s ‘Viva La Vida’ met van die zogenaamd opzwepende violen uit een doosje. Typisch gevalletje van jammer. Ook de korte tussendoortjes halen meer de vaart eruit dan dat ze wat toevoegen.

Maar zoals gezegd staat er ook veel moois op het album. De eerdere singles ‘Break My Heart’ en ‘ Thank You’ zijn er daar zeker twee van. Maar ook ‘Love The Way We Used To’, ‘Cold Crush’ en het swingende ‘Do My Thing’ (met Janelle Monae) zijn erg fijn. Toch maakt haar zelfgeschreven ‘Wonderful Life’ misschien wel de meeste kans om weer een dikke hit te worden. Estelle schreef het om zichzelf eraan te herinneren dat ze het eigenlijk toch wel erg goed had, op momenten dat ze er genoeg van had om ‘American Boy’ voor de zoveelste keer live te spelen.

Zo is All Of Me al met al best een heel aardig album geworden. Maar vier jaar wachten schept wel bepaalde verwachtingen, en of Estelle die hier helemaal inlost is de vraag.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Estelle Label:Atlantic Records
Cover The Doors - L.A. Woman - 40th Anniversary Edition

The Doors - L.A. Woman - 40th Anniversary EditionDat Jim Morrison juli 1971 levenloos in een Parijse badkuip gevonden werd,...

Cover The Phantom Four & The Arguido - Sounds From the Obscure

The Phantom Four & The Arguido - Sounds From the Obscure The Phantom Four is zeer waarschijnlijk de allerbeste surfband van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT