RECENSIE: The Cornshed Sisters - Tell Tales

Cover The Cornshed Sisters - Tell Tales
recensie cijfer 2012-04-02 Nee, familie zijnThe Cornshed Sisters niet van elkaar. Deze vier dames komen uit Tyne and Wear, Engeland en zingen vierstemmige, kleine liedjes. Op hun debuutalbum Tell Tales is, naast de zangpartijen, de instrumentatie minimaal. Er is voornamelijk piano te horen, soms afgewisseld of bijgestaan door gitaar, ukelele en contrabas.

In albumopener ‘Dresden’ wordt gerefereerd aan het allesvernietigende bombardement op Dresden in WO II, maar op een wat luchtige wijze: ”If bombs where love, than you could call me Dresden”. Het nummer wordt alleen met piano en akoestische gitaar begeleid en kabbelt rustig voort. In ‘The Beekeeper’ lijkt het tempo wat omhoog te gaan, maar het blijft toch allemaal ingetogen. In dit nummer is er wel een solo zangpartij te horen en vallen de andere gezusters zo nu en dan in. Het arrangement van het liedje draait om de zangpartijen: de muziekinstrumenten ondersteunen de zang en meer doen ze niet. Dat is bij meerdere liedjes op deze plaat het geval.

‘Tommy’ is volledig a capella gezongen en dan is goed te horen dat de zangkwaliteiten van de dames groot zijn. De zangpartijen zitten goed in elkaar en het liedje stopt precies op het moment dat je het wel gehoord hebt. Dat is bij de overige nummers niet zo. Het zijn veelal langdradige nummers waar weinig in gebeurt, waardoor het soms vervelend wordt. Na het hoogtepunt ‘Tommy’ volgen er nog een aantal liedjes die voor weinig beroering zorgen. ‘Pies For The Fair’ is wederom een a capella nummer, ondersteund door ritmisch klappen van de dames, maar het is vooral solo gezongen en als de andere dames meezingen doen ze dat niet meerstemmig, helaas.

Tell Tales is geen bijzondere plaat. De zangpartijen zitten erg sterk in elkaar en er is duidelijk veel aandacht besteed aan de vocalen. De muziekarrangementen hebben ze wat links laten liggen, waardoor de liedjes niet erg interessant zijn. Doordat de vocalen heel netjes en soms een beetje klassiek zijn gezongen, wordt het geheel een beetje steriel en krijgt het een ‘musical’ geluid en dat is niet positief te noemen. Geen enkel liedje weet echt te raken. The Cornshed Sisters staan inmiddels geboekt voor verschillende folkfestivals over de hele wereld. Met een beetje geluk kunnen ze daar de kunst afkijken van echte toppers in deze stijl, zoals bijvoorbeeld The Wailin’ Jenny’s.
Recensent:Rients Kuik Artiest:The Cornshed Sisters Label:Memphis Industries / Munich
Cover Polica - Give You the Ghost

Poliça - Give You the GhostAuto-tune. De een vindt het een verrijking van het vocalistenvocabulaire, de...

Cover Mariee Sioux - Gift for the End

Mariee Sioux - Gift for the End De Amerikaanse singer/songwriter Mariee Sioux levert met Gift For the End...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT