RECENSIE: Sleigh Bells - Reign of Terror

Cover Sleigh Bells - Reign of Terror
recensie cijfer 2012-03-19 Een kleine twee jaar na de release van het debuutalbum Treats komt Sleigh Bells met de opvolger Reign Of Terror. Op dit nieuwe album trekt het tweetal uit Brooklyn de lijn van het debuut door. Derek Miller trekt een muur van geluid op, die voornamelijk bestaat uit punkgitaren en beukende beats. Daar overheen zingt Alexis Krauss alsof ze nog steeds in de girlgroup Rubyblue zit.

Sleigh Bells trekt dus opnieuw een blik muzikaal geweld open, maar toch klinkt de band een stukje toegankelijker dan op het debuutalbum. Vooral ‘Never Say Die’ en de single ‘Comeback Kid’ ronduit toegankelijk te noemen. Dit geldt zeker niet voor de albumopener ‘True Shred Guitars’, waarin Sleigh Bells een overtuigende imitatie van een metalband neerzet.

‘Born To Lose’ is vrij traag, maar de ratelende drumcomputer beukt desondanks compromisloos door. Deze song, maar ook bijvoorbeeld ‘Crush’, ‘Leader Of The Pack’ en het erg harde ‘Demons’ hadden ook prima op Treats kunnen staan. Daarnaast neemt Sleigh Bells ook een paar keer gas terug. ‘End Of The Line, ‘Road To Hell’ en ‘You Lost Me’ zijn vrij rustig. Alleen aan het eind van ‘You Lost Me’ zit een wat stevigere passage. Ook afsluiter ‘D.O.A.’ is niet erg hard.

Sleigh Bells laat op Reign Of Terror horen nog steeds hard te kunnen beuken, maar heeft ook geleerd om rustiger aan te doen. Hierdoor is Reign Of Terror wat minder een uitputtingsslag dan Treats.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Sleigh Bells Label:Sony Music
Cover The Ting Tings - Sounds From Nowheresville

The Ting Tings - Sounds From NowheresvilleWe leerden het Britse duo The Ting Tings vier jaar geleden kennen door...

Cover Carolina Chocolate Drops - Leaving Eden

Carolina Chocolate Drops - Leaving Eden Carolina Chocolate Drops heeft een opvolger voor hun succesvolle en Grammy...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT