RECENSIE: Minco Eggersman - Reservoirs By

Cover Minco Eggersman - Reservoirs By
recensie cijfer 2012-02-22 Minco Eggersman, zanger, drummer, producer, krijgt al pluspunten voor zijn nieuwe soloplaat Reservoirs voordat de cd in de speler zit. Het vijfde album van ME is namelijk niet nonchalant in een jewelcase of op Spotify geslingerd, maar komt verpakt in een rond ‘reservoir’. Naast de disc bevat dit unieke omhulsel twaalf zilveren papieren kaartjes met daarop songteksten en foto’s afgedrukt. Bijzonder.

Maar niet alleen aan de verpakking is veel zorg besteed. De elf filmische popsongs van Reservoirs werden opgenomen in een watertoren in Oostburg, Zeeland en ademen sfeer en ruimte. Dit is geen cd om door laptopspeakertjes of closed headphones aan te laten randen. Atmosferische prachtliedjes als ‘All The Time’ (een duet met de altijd aanwezige Mariecke Borger) en de warme samensmelting van diverse toetsen en een toefje akoestische gitaar in ‘Ammunitia’, komen het best tot hun recht in de hobbykamer van een audiofiel.

Reservoirs is geen easy listening-album of popplaat voor de massa. Het tempo van de liedjes ligt over het algemeen laag en beloont louter de aandachtige luisteraar. Een groot publiek gaat Eggersman hier niet mee bereiken, maar dat is ook het enige ‘manco’. Reservoirs is bedoeld voor muziekliefhebbers die het medium als kunst zien en hij bedient deze doelgroep op zijn wenken.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Minco Eggersman Label:Munich Records
Cover Electricity in Our Homes - Dear Shareholder

Electricity in Our Homes - Dear ShareholderNa het eerste concert dat ze ooit gaven, kreeg de Londense band Electricity...

Cover Liquid Snow - Hip Hipper Hipster

Liquid Snow - Hip Hipper Hipster Liquid Snow is een vijftal uit Nijmegen dat naar eigen zeggen in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT