RECENSIE: Trailer Trash Tracys - Ester

Cover Trailer Trash Tracys - Ester
recensie cijfer 2012-02-25 De formule van Trailer Trash Tracy’s is simpel: we nemen een grote ketel (het album) en we donderen daar honderd ingrediënten in, in de hoop dat het lekker smaakt. Het resultaat, debuutplaat Ester, ruikt zelfs vies. Van de tien nummers is er slechts één die wel te versmaden is.

Die track heet ‘Candy Girl’ en is voorzien van alles wat in de resterende liedjes ontbreekt. Dat ‘alles’ laat zich kort samenvatten als een ‘rode lijn’. ‘Candy Girl’ bevat bijvoorbeeld een pakkende melodie, begrijpelijke songteksten en verstaanbare zang, terwijl draken als ‘You Wish You Were Red’ en ‘Engelhardt’s Arizona’ een mislukte mengelmoes van hippe ideeën is.

Hippe ideeën als gitaren die kraken als een rottende zoldervloer en metersdikke lagen galmende elektro. Het zijn herrie-wolken, bedacht om de verveelde zang van Suzanne Aztoria niet op de voorgrond te hoeven plaatsen. Trailer Trash Tracy’s tracht met Ester mysterieus over te komen, maar doet vooral denken aan een band die heel lang heeft nagedacht over een ondoordacht album.
Kortom, geen geslaagd debuut voor de jonge Britten. Ester is een plaat om, net als de lelijke band naam en album cover, snel weer te vergeten.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Trailer Trash Tracys Label:Domino Records
francois atlas - e volo love

François & The Atlas Mountains - E Volo LoveIn de afgelopen jaren is het Domino label groot geworden door bands als...

Cover I am the Avalanche - Avalanche United

I am the Avalanche - Avalanche United Het heeft ruim vijf jaar geduurd voordat ze hun debuut opvolgden, maar nu is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT