RECENSIE: Liquid Snow - Hip Hipper Hipster

Cover Liquid Snow - Hip Hipper Hipster
recensie cijfer 2012-02-18 Liquid Snow is een vijftal uit Nijmegen dat naar eigen zeggen in de thuisstad al naam heeft gemaakt. Met de release van Hip Hipper Hipster moet nu ook de rest van Nederland veroverd gaan worden en aan het songmateriaal op deze EP zal het in ieder geval niet liggen.

Hip Hipper Hipster opent met de titeltrack en deze doet nogal aan LCD Soundsystem denken en dan met name aan het nummer ‘Losing My Edge’, vooral door de tekst. Het nummer is catchy, maar ook wel een beetje irritant vrolijk. ‘Tngt’ begint met een basloopje dat geleend lijkt van Joy Division en ook ‘Factory’ doet aan deze Britse band denken. De titel is dan ook zeer toepasselijk. De muziek van Liquid Snow is overigens wel veel voller dan die van Joy Division. ‘Factory’ gaat overigens ook wel wat richting een minder strakke Franz Ferdinand, vooral door het gitaarwerk.

Het beste nummer staat aan het eind van Hip Hipper Hipster en is ook meteen de langste track op deze korte EP. Het wat slepende ‘Miss Silvertone’ heeft een opvallende baslijn, die opnieuw Joy Division in herinnering roept, en een lekker stevig eind.

De kennismaking met Liquid Snow is zeer prettig en na de vijftien minuten die Hip Hipper Hipster duurt wil je eigenlijk nog meer horen. Daar doet de net wat minder pakkende track ‘Mess Constructor’ niets aan af.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Liquid Snow Label:Eigen Beheer
Cover Minco Eggersman - Reservoirs By

Minco Eggersman - Reservoirs ByMinco Eggersman, zanger, drummer, producer, krijgt al pluspunten voor zijn...

Cover Liesa Van der Aa - Troops

Liesa Van der Aa - Troops Troops is het debuutalbum van de Belgische zangeres en violiste Liesa Van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT