RECENSIE: Plastic Operator - Before the Day is Out

Cover Plastic Operator - Before the Day is Out
recensie cijfer 2012-02-17 Je hebt slechte hoezen en episch slechte hoezen en ik vreet m’n sokken op als Before The Day is Out van het Vlaamse Plastic Operator niet bij menig recensent heel erg hoog heeft gescoord in die tweede categorie. Mijn God, wat een gedrocht van een hoesontwerp. En dat terwijl de binnenkant, een straat in Madurodam-vorm gefotografeerd in tilt-shift effect er prima mee door kan. Maar goed, let’s not judge a book by it’s cover, nietwaar?

Plastic Operator bestaat uit Mathieu Gendreau (elektronica) en Pieter Van Dessel (zang / elektronica) en ze maken indie-electro die het midden houdt tussen The Postal Service, Daan en Chromeo. Vooral die tweede is God met eigenlijk drie hoofdletters in thuisland België, dus dat zegt wat. ‘Before The Day Is Out’ is hun tweede langspeler. En om meteen met de deur in huis te vallen, de koe bij de hoorns te vatten of recht voor zijn raap te zijn: opener ‘Start’ is een ronduit strontvervelend deuntje. Voortkabbelend op een te makkelijk synthriedeltje zorgt de track ervoor dat je denkt: “Mijn God, nee toch? Een aftands Pet Shop Boys-derivaat?”

‘Motor’ belooft daarentegen veel goeds (ook een leuke kwinkslag qua naam met die eerste track, maar misschien is dat een toevallig grapje). De boel gaat in versnelling, klinkt net zo blikkerig maar het stoort niet. Lekkere wegluisterpop m teen elektrisch randje. Hopelijk gaan de jongens op dit pad verder. Maar nee hoor: ‘Making it Right’, ‘Soaked’ en ‘Your Love is Underrated’ waggelen elke kant op, behalve de goeie. Komt nog eens bij dat de mannen net iets teveel leentjebuur spelen: hopelijk gaat The Postal Service dit niet horen, want na ongeveer 1.45 van die laatstgenoemde song hoort alleen een dove niet dat dit wel heel erg verschrikkelijk verdacht veel lijkt op ‘Such Great Heights’.

En zo is het eigenlijk met de rest van Before The Day is Out ook: Te makkelijk, te weinig origineel, te veel al gehoord. Bovendien heeft alles hetzelfde slappe tempo: het is allemaal te langzaam om het dansbaar te maken en te eentonig om er geboeid naar te blijven luisteren. We kunnen niet anders dan zeggen: gemiste kans, want potentie hebben de mannen echt wel. Neem een acid drop, dan wordt het nog spannend, zou je zeggen. Maar goed, dan wordt het weer Fuck Buttons en dat kennen we ook al.
Recensent:Jasper van Harskamp Artiest:Plastic Operator Label: 
Cover Kim Janssen - Ancient Crime

Kim Janssen - Ancient CrimeMuziek en films gaan soms goed samen, soms niet. Maar dat muziek een film an...

Cover Rich Robinson - Through a Crooked Sun

Rich Robinson - Through a Crooked Sun Als gitarist van The Black Crowes was Rich Robinson op zijn 25e al...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT