RECENSIE: Ntjam Rosie - Live at Grounds

Cover Ntjam Rosie  - Live at Grounds
recensie cijfer 2012-07-18 Oke, we zeggen het maar meteen: in Nederland zijn Rotterdammers het beste het maken van soul en jazz. Sabrina Starke, Rita Reys, iemand? En niet voor niets strijkt het hele North Sea Jazz circus al heel wat jaren neer in het Rotterdamse. Ntjam Rosie (wij hebben die naam ook niet verzonnen) is ook een jazz/soul-exponent uit de Maasstad. Ze maakte tot nu toe één volledig album (Elle) waarmee ze al hoge ogen gooide in (inter)nationale jazzkringen.

Live At Grounds is een livealbum dat geheel is opgenomen in, hoe kan het ook anders, wereldmuziekpodium Grounds in Rotterdam. En man man, wat moet het een broeierige avond zijn geweest, daar naast de Euromast. Goed dat ze er ook meteen een dvd van gedraaid hebben, dan krijgen we ook mee wat voor een avond het is geweest. Als geboren en getogen Rotterdammer kan ik melden dat Grounds een kleine zaal is waar de muziek van Ntjam Rosie uitstekend tot zijn recht komt.

Live At Grounds bevat maar zes tracks en lijkt daarom een beetje op een try-out, maar wat een zwoele reis is het. ‘Morning Glow’ wiegt je zacht wakker en laat je de slaap uit je ogen wrijven, terwijl je eigenlijk jezelf het liefste nog een paar keer om zou draaien. ‘Space Of You’ is samen met ‘Again And Again’ de dieselmotor van de plaat, gevolgd door topstukken (stukken, want dat zijn het. Geen liedjes) ‘In Need’ en ‘L’Amour’. En die stem, verdorie. Die meet zich met gemak met internationale jazzgrootheden. En ik houd niet eens van jazz, kun je nagaan. Ja, van Charles Mingus. Maar da’s andere koek. Daarbij; Rosie omringt zich met klasse muzikanten, bassist Bas Kloosterman wat dat aangaat voorop. En dan hebben we het afsluitende 'Elle Part 1' nog niet eens gehad. 7,22 minuten puur relaxen. Wij zwijmelen nog even door.
Recensent:Jasper van Harskamp Artiest:Ntjam Rosie Label:Coast To Coast
Cover The Brian Jonestown Massacre - Ausheben

The Brian Jonestown Massacre - AushebenEen nogal apart gezelschap, zo kun je Brian Jonestown Massacre wel noemen....

Cover Walter Trout - Blues For the Modern Daze

Walter Trout - Blues For the Modern Daze Walter Trout is een bluesgitarist van de oude stempel. Duw hem een gitaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT