RECENSIE: Modeselektor - Modeselektion Vol.02

Cover Modeselektor - Modeselektion Vol.02
recensie cijfer 2012-09-24 Heb je ooit wel eens Modeselektor op je vrijdagmiddagborrel gehad? Ik wel. Een aantal weken geleden stonden ze op een doodnormale vrijdagmiddag op één of ander suf “eventje” ineens te draaien op een boot in Amsterdam. Dat was dus gratis bier en Modeselektor. Zomaar, omdat één of ander biermerk dat leuk vond.

Ik moet eerlijk zeggen dat de Duitsers me nooit in één keer voor zich hebben gewonnen, maar iedere plaat die ze uitbrengen heeft wel een ongelooflijk eigen geluid. Lekker Duits, vaak vuig en hard en met een geniepige dosis humor (check wat dat betreft de hoes van Hello Mom! In combinatie met de plaattitel en je weet genoeg). Hun samenwerking met label- en stadsgenoten Apparat (Moderat) was eigenlijk nog veel interessanter dan hun solowerk, en hun remixalbums Modeselektion zijn eigenlijk hen fijnste werk dat het duo aflevert.

Blij waren we dan ook toen deel twee (het eerste deel verscheen in 2010) op de mat plofte. Een plaat vol met werk van anderen door de mangel gehaald, op hun eiegen fabuleuze manier. Zo klonk ‘Sudaka Invasor’ van oudgedienden Frikstailers nog nooit zo sexy, is ‘Observing The Patterns’ van Anstam ineens wél goed en is ‘Humoslab’ van Mouse On Mars van het scherpe randje voorzien dat dat nummer al een hele tijd nodig had.

En zo kunnen we natuurlijk nog wel een tijdje doorgaan. Modeselektor bewijst opnieuw dat ze tracks van anderen op een geniale manier door de mangel kunnen halen en daar een heerlijke mix van kunnen bakken. Mild genoeg voor simpele bierfeestjes, nog beter op tweehonderd decibel in een verlaten fabriekshal.
Recensent:Jasper van Harskamp Artiest:Modeselektor Label:Monkeytown Records
Cover Becoming Real - Solar Dreams/Neon Decay

Becoming Real - Solar Dreams/Neon DecayOpvallend genoeg zijn veel van de recente drum gebaseerde muziekstromingen...

Cover Van She - Idea Of Happiness

Van She - Idea Of Happiness Er zijn van die platen die seizoensgebonden lijken te zijn. Had ik Idea of...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT