RECENSIE: Che - Bestemming Onbekend

Che - Bestemming Onbekend
recensie cijfer 2011-12-02 Stijn Charpentier, artiestennaam Che, is een rapper uit Eindhoven. Hij bracht eerder al zijn niet veel onder de aandacht gebrachte debuutplaat Onderweg uit, maar is nu terug voor nog een worp naar succes met opvolger Bestemming Onbekend. Bewapend met twaalf tracks die alle kanten uitschieten, heeft hij een album op zak dat te ontoegankelijk is om voor een doorbraak te zorgen. Maar intrigerend is de plaat zeker.

Qua rapstijl valt Che niet ver buiten de succesvolle boot van Gers Pardoel en Sef. Met een Brabants accent combineert de Eindhovense vlug gespuugde lyrics en bijna-zang. In de vocalen zit ook een van de grootste struikelblokken voor Che; hij heeft vaak de neiging om te enthousiast te brullen. Vooral in de refreinen lijkt hij hier en daar op de Hollandse DMX. Het leidt af van al het moois in de productie op Bestemming Onbekend.

Dat moois begint met de opener en titeltrack, met zijn subtiele violen en tierelantijntjes. Het schetst de setting van een roadtrip; Che onderweg in muziekland, bestemming onbekend. Prachtig. Een andere hoogtepunt is ‘Groeten Aan De Klok’; een track over tijdsdruk. Wat hierin wel opvalt is dat Che’s teksten het afleggen tegen de bekendere rappers van ons land. Er zijn weinig gevatte oneliners en het aantal slimme punchlines is op één hand te tellen.

Dat neemt echter niet weg dat er - wanneer we naar het totaalplaatje kijken - geen slechte track op Bestemming Onbekend staat. Hoewel de rap niet consistent sterk is, is de productie van begin tot eind dik in orde. Waarom Che nog niet is doorgebroken moge duidelijk zijn; het kan allemaal veel beter. Maar voor liefhebbers van Nederhop kun je tevens veel slechtere platen beluisteren dan Bestemming Onbekend.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Che Label:Dying Giraffe Recordings
Glyder - Backroads To Byzantium

Glyder - Backroads to ByzantiumDe hardst werkende band uit Ierland is terug met een nieuwe schijf en een...

Jennie Abrahamson - The Sound Of Your Beating Heart

Jennie Abrahamson - The Sound of Your Beating Heart Jennie Abrahamson is afkomstig uit Sävar aan de Noordkust van Zweden. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT