RECENSIE: Various - Rock N' Roll BLVD

variousartists-rocknrollblv
recensie cijfer 2005-12-31 Ons eigen kikkerlandje telt maar één echte rock’n roll band, namelijk Peter Pan Speedrock. Onze zuiderburen daarentegen hebben met Hulk & El Guapo Stuntteam twee mooie troeven in handen. Dat Europa als geheel een hele pak troeven heeft dat bewijst Buzzville Records met de eerste uitgave van Rock ’n Roll Blvd.

Meer dan twee en een half uur aan Europese Rock ’n Roll staat er op deze twee knalrode schijfjes. Zo vinden we van onze landgenoten het nummer Damn You All To Hell terug, die we tevens ook terug kunnen horen op hun laatste CD Spread Eagle.

Maar dat betekent niet dat dit gewoon een compilatie is van diverse tracks die eerder ook al op andere albums stonden. Op de tracklist staan namelijk achter een heleboel nummers een mooi symbolisch sterretje, die verwijzen naar dat we te maken hebben met een nog nooit eerder uitgebracht nummer. Van Hulk en El Guapo Stuntteam krijgen we trouwens wel gewoon nummers van een van hun CD's.

Laat ik er niet langer meer omheen draaien. Waarschijnlijk zeggen veel van de namen op deze CD je weinig, maar het zijn stuk voor stuk rockers die de regels van Rock ’n Roll en/of Stoner kennen als de plek waar het bier staat in de plaatselijke supermarkt, en zetten dan ook met zijn allen een puike plaat neer. Of wat zeg ik? Twee platen! En dat voor de prijs van een halve, want voor de prijs hoef je het niet te laten. Deze compilatie is immers te verkrijgen als ‘midprice’. En dat je het voor de muziek ook niet hoefde te laten was al duidelijk. Tenminste, als je van lekkere Stoner en Rock ’n Roll houdt natuurlijk.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Various Label:Buzzville
8thsin-angelseed and demonmilk

8th Sin - Demonmilk & Angelseed"Nou dat ziet er gezellig uit". Dat moet zo een beetje mijn eerste reactie...

hermano-liveatw2

Hermano - Live At W2 Hermano is het nieuwste geestenkindje van John Garcia. John Garcia is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT