RECENSIE: Generous Maria - Electricism

Generous Maria - Electricm
recensie cijfer 2006-06-01 Generous Maria uit Zweden is in 1998 opgericht en is met Electricism toe aan haar tweede album. Ook zonder hun eerste album te kennen is het vanaf opener The Chilling Effect meteen duidelijk: deze mannen rocken de ballen uit je broek. Onweerstaanbare grooves en prima melodieën vliegen je echt om de oren op deze plaat. Zelfs als het tempo omlaag gaat, zoals in Slit-Eyed Lizard, zorgt de band voor een slepende groove. Ook vergeet de band niet wat hallucinerende jaren ’70 psychedelica toe te voegen aan haar pallet. Al met al een lekker gevarieerde rockplaat dus, die stevig geworteld is in de jaren ’70 rock en de stonergrooves van de jaren ’90.

Zo hoor je in de verte dat Generous Maria beïnvloed is door bands als Thin Lizzy, AC/DC, Kyuss en Monster Magnet. Zeker wanneer de zanger zijn spetterende rockstem iets vervormd komt die akelig dicht in de buurt van van John Garcia (Kyuss). Hoewel, akelig? Niet bepaald eigenlijk! Als de band het tempo opschroeft zou je zelfs Danko Jones of onze eigen Bobby Kingsize hierin kunnen horen. Allemaal bands dus, die vaak de groove en aanstekelijke hooks hoog in het vaandel hebben staan.

Het zorgt ervoor dat het moeilijk stilzitten is bij beluistering van dit album. In de tweede helft van het album ligt helaas wel de eenvormigheid op de loer. Maar afsluiter Li’l Crisis Of Mine doet je toch weer even opveren.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Generous Maria Label:Buzzville
Hoobastank - Every Man For Himself

Hoobastank - Every Man for HimselfAfgaande op de biografie, zijn de jongens van Hoobastank een behoorlijk...

Sparkle of Hope - It's Calculated Murder

Sparkle of Hope - It's Calculated Murder Als je deze cd op zet voelt het alsof je samen met de mannen van Sparkle Of...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT