RECENSIE: Thursday - No Devolución

Thursday - No Devolución
recensie cijfer 2011-05-24 Thursday uit New Jersey heeft alweer het zesde studioalbum uitgebracht. Thursday is een band die steeds weer het publiek verrast met hun experimenten in hun muziek. Iedere keer zijn ze weer vernieuwend en dat is op No Devolución ook het geval. De eerste single die ze van het nieuwe album uitgebracht hebben is 'Magnets Caught In A Metal Heart', een fijn voorproefje van de plaat.

Alleen opener 'Fast To The End' klinkt echter verre van vernieuwend. Er zitten inderdaad een aantal innovatieve elementen in dit nummer, maar voornamelijk het oude Thursday is terug te horen. Maar ondanks het gebrek aan vernieuwing ligt het nummer wel lekker in het gehoor. Compleet negatief is het dus absoluut niet: 'Fast To The End' is een overtuigende opener en laat de luisteraar smachten naar meer; het schept belofte.

En daar slaat het tempo in één klap om: 'No Answers' is een nummer dat erg rustig begint en later meer variatie zodat de luisteraar geboeid blijft. 'No Answers' is materiaal dat niet te vergelijken met ouder materiaal. Bij de openingstrack wordt de luisteraar als er als het ware ingeluisd.

De band lastig in een hokje te stoppen. Er zitten post-rock invloeden in hun muziek, maar ook indie en af en toe neigt het naar de poppy kant. Vroeger kreeg deze band direct de 'emo' stempel opgedrukt. Die tijd zijn ze inmiddels ver voorbij. De muziek is volwassener geworden en ze zullen een heel nieuw publiek trekken met deze sound. Single 'Magnets Caught In A Metal Heart' is meteen het meest commerciële nummer van het album. De screams worden wel gemist in sommige nummers. Deze klinken overigens wel in o.a. het laatste nummer 'Stay True', tevens het langste nummer van de plaat.

Thursday heeft met No Devolución een prima plaat gemaakt en de pit en variatie om te blijven boeien is aanwezig. Van emobandje is Thursday gegroeid naar een echte band. Als ze op de komende platen weer gaan experimenteren wordt het weer een zeer boeiend. Tot die tijd moeten we het doen met No Devolución. Het ziet ernaar uit dat we nog lang niet van deze band af zijn.


Eerdere recensies van Thursday:
- 03-03-2009: Common Existence.
Recensent:Francis Pronk Artiest:Thursday Label:Epitaph
Final Days Society – Ours Is Not A Caravan Of Despair

Final Days Society - Ours is not a Caravan of DespairAls recensent kom je wel eens albums tegen waarvan je het nu niet direct weet...

Sergent Garcia - Una y otra vez

Sergent Garcia - Una Y Otra Vez Sergent Garcia is een Frans-Spaanse band die geleid wordt door de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT