RECENSIE: Francis International Airport - In the Woods

Francis International Airport - In the Woods
recensie cijfer 2011-04-21 De Oostenrijkse band Francis International Airport is alweer toe aan hun tweede album. Na succesvolle showcases op a.s. Popkomm in Berlijn (2010) en Eurosonic in Groningen (2011) is de band klaar om zich aan het grotere publiek te presenteren. Aangezien hun nieuwe plaat In the Woods nu ook in de Nederlandse platenzaken verkrijgbaar is, komt die gelegenheid vast snel.

Francis International Airport, dat de naam te danken aan Grand Theft Auto computerspellen, heeft ervoor gekozen om deze plaat zelf te produceren en nam zelf de touwtjes in handen. Aangezien Oostenrijk niet een land is met een enorme muziekgeschiedenis zou Francis International Airport hier wel eens verandering in kunnen brengen.

Met openingstrack 'All Your Lines End In Me' wordt je meegenomen naar de wereld van Francis International Airport. Een wereld van rustige zang, synths, riffjes die zich herhalen en vooral: prettig in het gehoor liggende muziek. De band maakt rustige indie met een snufje pop, in het straatje van bands als Arcade Fire en Local Natives. Het zijn songs die vol onverwachte wendingen zitten, want nummers die bijvoorbeeld in eerste instantie op een ballade lijken eindigen met het tegenovergestelde.

Een krachtig nummer met een goed uitgewerkte ontknoping; zo is het nummer 'Celluloid' goed te omschrijven. Alle nummers van 'In The Woods' bestaan uit deze opbouw, wat absoluut een meerwaarde is. Het is weliswaar niet een band die de luisteraar verrast, maar ze laten steevast horen wie ze zijn. Met de melodische mengelmoes van instrumenten en de ietwat melancholische teksten bewijzen deze heren dat Oostenrijk ook klaar is om een muziekgeschiedenis op te bouwen.

Hopelijk inspireert deze band veel andere bands uit hun thuisland en komen er in de toekomst meer Oostenrijkse parels bij. Voor velen zal de muziek van Francis International Airport te soft zijn, maar als je een liefhebber bent van rustige indiemuziek, hoort In the Woods absoluut thuis in je collectie.
Recensent:Francis Pronk Artiest:Francis International Airport Label:It\'s All Happening
William Fitzsimmons – Gold In The Shadow

William Fitzsimmons - Gold in the ShadowDe komende zomer is het warm en het gras van het festivalterrein nodigt uit...

Colourmusic - My ____ is Pink

Colourmusic - My ______ is Pink Colourmusic ontstond als samenwerking tussen Ryan Hendrix uit Oklahoma en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT