RECENSIE: Lemon Crush - Blackbone

Lemon Crush - Backbone
recensie cijfer 2011-04-25 De Nederlandse rock formatie Lemon Crush uit Schiedam heeft een tijd niets van zich laten horen. Ze bestaan al sinds 1990 en hebben in de tussentijd een aantal platen uitbracht in eigen beheer. De band heeft geopend voor acts als Saxon en The Scorpions en het afgelopen jaar zijn ze de studio ingedoken om aan hun nieuwe plaat te werken. Backbone is opgenomen met een andere bezetting en de plaat belooft een ander geluid te hebben dan dat we van Lemon Crush verwachten.

Bij het intro komt de twijfel: "Is dit wel de goede cd?" Een buitenlands intro klinkt, maar na een halve minuut zijn de scheurende gitaren van Lemon Crush te horen. 'Envy' is een melodisch rock nummer waar de noemer “Stoner” niet ver weg is. Hier en daar is er een psychedelisch randje te horen. De band houdt ervan om er veel instrumentale tussenstukken doorheen te gooien. Zo zijn er gitaarsolo's te horen op hoog niveau, die vooral in 'Crown Jewels' een grote rol spelen. Het opbouwen naar climaxen staat hoog op hun lijstje. In 'Drowning Man' is, net zoals in 'Crown Jewels', een ijzersterke solo te horen, die ruim een halve minuut duurt. 'Backbone' is goed geproduceerd en kan bij vlagen vergeleken worden met Fu Manchu. Helaas zijn zestien tracks wel een beetje te veel van het goede. Het mist de pit en variatie om te blijven boeien. Na een tijdje lijken de nummers enorm op elkaar en zijn ze enkel te onderscheiden door de titelnummers. Om de luisteraars te blijven boeien hadden ze de stoute schoenen aan moeten trekken en wat meer pit moeten toevoegen. Het instrumentale 'What A Shame' sluit de cd af op een rustige manier.

Lemon Crush heeft een nieuw geluid neergezet en als ze de lijn doortrekken belooft dat veel mooie platen voor de toekomst. Jammer genoeg zijn ze niet vernieuwend en is het nog maar de vraag of zij het grote publiek gaan bereiken.
Recensent:Francis Pronk Artiest:Lemon Crush Label:Eigen Beheer
Wolf-Legions Of Bastards

Wolf - Legions of the Bastards Wolf is een Zweedse band met een voorliefde voor jaren tachtig metal in de...

Jason Forrest – The Everything

Jason Forrest - The Everything 7 juli 2007 was het, toen breakcorelegende Bong-Ra in het huwelijksbootje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT