RECENSIE: Pennywise - The Fuse

pennywise-thefuse
recensie cijfer 2005-08-28 Na bijna twintig jaar samen optreden en albums uitbrengen komt Pennywise met een nieuwe cd. The Fuse is album nummer negen en de nummers zijn net zo energiek als op de voorgaande platen. Wat geluid betreft grijpen ze terug naar de stijl van het in 2001 verschenen Land of the Free. Het geheel klinkt iets ruiger dan het strak geproduceerde From The Ashes uit 2003.

Er worden verschillende thema’s aangesneden op The Fuse. Zanger Jim Lindberg schrijft altijd over onderwerpen waar hij een duidelijke mening over heeft. Opener Knocked Down gaat bijvoorbeeld over de dramatische stand van zaken in de wereldpolitiek, Fox TV over de gelijknamige commerciële televisiezender dat in de ogen van de band weinig goed kan doen.

De nummers hebben stuk voor stuk een flink tempo. Voor de afwisseling is het ene nummer wat sneller dan het andere. “Hard en snel, daar houden we van en zo spelen we altijd, het is wat onze fans van ons verwachten” aldus Lindberg. “We proberen op elk album subtiele veranderingen aan te brengen, zonder meteen als een totaal andere band te klinken, of erger; proberen de laatste trends op muziekgebied bij te houden.”

The Fuse is dus niet vernieuwend, maar moet een gevestigde band als Pennywise nog vernieuwend zijn? Ze doen wat ze altijd al gedaan hebben en waar ze goed in zijn; punk maken! Pennywise is nog lang niet moe.

Ready?… Go!
Recensent:Imre Veen Artiest:Pennywise Label:Epitaph
robocopkraus-thethinktheyare

The Robocop Kraus - They think they areMisschien is het de focus op gitaarbands uit Engeland, die ervoor zorgt dat...

clayborn-kissme

Clayborn - Kiss Me Ongeveer een jaar geleden kreeg ik de vorige EP van Clayborn, _Release . Met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT