RECENSIE: Clayborn - Kiss Me

clayborn-kissme
recensie cijfer 2005-08-30 Ongeveer een jaar geleden kreeg ik de vorige EP van Clayborn, _Release. Met dezelfde intentie verscheen ook de opvolger Kiss Me. op mijn deurmat. In het jaartje heeft de band aan de buitenkant te zien al een grote sprong gemaakt. De band heeft Suburban in de arm weten te nemen voor de distributie van Kiss Me.

Op dit schijfje horen we in de vijf nummers dezelfde invloeden terug alsop de vorige met als hoofdingrediënt Nina Hagen. De cd begint met The Other Side, wat ook zowat de enige tekst van het nummer is. Het betere werk bewijst het viertal met de opvolger Fix, een song met een geweldig middenstuk. Dit nummer is zonder zang, maar met een basloopje en handgeklap! Erg leuk er origineel en het past goed bij het nummer en de band. De rust is teruggekeerd met Chain. Een donkere ballad van zes minuten. Van dit nummer gaat het door naar het vrolijkste nummer op de cd, zo klinkt het in ieder geval. Het ska getinte Down Boy Down is tekstueel heel wat minder aardig. In tegenstelling tot dit liedje heeft het laatste nummer Rock It weinig met de titel te maken. Hij begint met een rustig muzikaal intro en op de helft komt zangeres Crazy Jane erbij. Wat een leuk experimenteel nummer oplevert maar het nét niet is.

De cd in het geheel is wederom een paar treeën hoger. Volgend jaar verwacht ik een volledig album door m’n brievenbus!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Clayborn Label:Eigen Beheer
pennywise-thefuse

Pennywise - The FuseNa bijna twintig jaar samen optreden en albums uitbrengen komt Pennywise met...

variousartists-lookatallthelovewefound

Sublime - Look at All the Love We Found: A Tribute to sublime Het uit Californië afkomstige Sublime wist punk en invloeden uit ska, reggae...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT