RECENSIE: Darwin Deez - Darwin Deez

Darwin Deez – Darwin Deez
recensie cijfer 2010-06-13 Sommige muzikanten veranderen in rare snuiters door de publiciteit. Anderen komen juist in de publiciteit omdat ze een rare snuiter zijn. Darwin Deez behoort tot die laatste groep. De jonge zanger, geboren in New York als Darwin Smith, werd in eerste instantie bekend door zijn rare kapsel en aparte dansjes. Een goede manier om de aandacht mee te trekken. Maar erg veel met muziek heeft het natuurlijk niet te maken.

Dat Darwin Deez meer in huis heeft dan uiterlijk vertoon, blijkt op zijn naar zichzelf vernoemde debuut album. De cd bevat tien popliedjes die grappig genoeg perfect passen bij de persoonlijkheid van de zanger. De nummers zijn vrolijk, klinken luchtig en zomers en bevatten songteksten die net ietsjes dieper gaan dan de gemiddelde top 40-single. Daar tegenover staat dat alle tracks hetzelfde zijn opgebouwd. Er is zang, er zijn wat simpele gitaarakkoorden en er zijn drie verschillende knopjes op een keyboard ingedrukt om een lollig introdeuntje te ontwikkelen. Vooral dat laatste valt erg op en zorgt ervoor dat nagenoeg alle nummers hetzelfde klinken.

De hoogtepunten op Darwin Deez zijn dan ook de tracks die iets afwijken van de terugkerende formule. ‘Constellations’, ‘DNA’ en ‘Radio Detector’ staan mijlenver boven de andere nummers en nestelen zich zonder moeite tussen de oren. Vooral het laatstgenoemde liedje, terecht gekozen als eerste single, is ontzettend aanstekelijk en heeft alles in zich om uit te groeien tot zomerhit.

Darwin Deez is een cd die uitgeplozen moet worden. Er staan een drietal nummers op die zeker de moeite waard zijn, maar de resterende tracks lijken zoveel op elkaar dat we hier niet kunnen spreken van een goed album. Deez mag dan een meester zijn in het bedenken van unieke dansroutines; zijn muziek is steeds weer de herhaling van hetzelfde kunstje. Het is een cd die gemaakt lijkt te zijn voor de mensen die singletjes downloaden.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Darwin Deez Label:Ada Global
Blunt- Changes

Blunt - ChangesHet uit het Belgische Moorsele afkomstige Blunt maakt muziek die wat meer...

Nada Surf – If I Had A Hi-Fi

Nada Surf - If I Had a Hi-Fi In navolging van onder meer The Lemonheads, Placebo en de Supergrass...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT