RECENSIE: Jupiter One - Sunshower

Jupiter One – Sunshower
recensie cijfer 2010-02-08 Na het goed ontvangen tweede album van Jupiter One is nu het derde album verkrijgbaar. En met een gemiddelde van een album per jaar kunnen de fans zeer tevreden zijn met de werklust van deze band. Gelukkig is er in dit geval geen sprake van haastige spoed, zelden goed. Sunshower is een album om trots op te zijn.

Voor degenen die de band nog niet kennen hier eerst even een korte introductie. Jupiter One is een uit New York afkomstige band. K Ishibashi and Zac Colwell, de oprichters van de band, leerden elkaar in Austin kennen. Nadat ze beide naar New York zijn verhuis werd Jupiter One opgericht. K haalde het contact met zijn ex Mocha aan en zij werd toetsenist in de band. Drummer Dave Heilman en bassist Pat ‘Panda’ Dougherty kwamen niet veel later bij de band.

Sunshowers begint zoals je het verwacht. Lekkere rocknummers die in beetje in de lijn liggen van The White Lies. Maar naarmate de nummers voorbij gaan hoor je de vele invloeden van de band. Enkele bands die ze zelf in hun begeleidend schrijven noemen zijn MGMT, Rolling Stones, Beach Boys en Flaming Lips. En dat klopt eigenlijk ook wel. De ene keer hoor je de springerige poprock van MGMT terug en bij een nummer als ‘Anna’ laten ze duidelijk horen dat ze goed naar de meerstemmigheid van de jaren zestig en zeventig hebben geluisterd. En met ‘Simple Tones’ horen we zowaar ook nog disco invloeden. Genoeg variatie zonder dat het alle kanten opgaat.

Kortom, Sunshower is een lekker album. Afwisselend en sterke nummers. Een band om in de gaten te houden!
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Jupiter One Label:Ada Global
frYars – Dark Young Hearts

Fryars - Dark Young HeartsDe nu negentienjarige Ben Garrett begon een jaar of drie geleden muziek te...

Typhoon ft New Cool Collective – Chocolade EP

Typhoon - Chocolade (met New Cool Collective) Op 15 juni 2008 staat er een interessante combinatie op het programma in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT