RECENSIE: Racoon - Live at Chassé Theater, Breda

Racoon – Live At Chasse Theater, Breda
recensie cijfer 2009-12-04 Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, Racoon in het theater. Enkele jaren geleden was dit concept al een succes dus waarom geen herhaling? Want hoewel deze heren het publiek kunnen vermaken met up tempo nummers als ‘Feel Like Flying’ zijn het toch de meer ingetogen liedjes waarmee ze hun grootste successen behalen. En juist deze nummers zijn bij uitstek geschikt om tijdens een theater tournee ten gehore te brengen. Het resultaat van hun theatertournee is nu te horen op Live At Chasse.

Racoon hoeft zich niet meer te bewijzen. Ze hebben op nagenoeg alle podia van Nederland gespeeld, tienduizenden toeschouwers toegezongen tijdens optredens op Pinkpop, Parkpop en Lowlands en Bart van der Weide en Dennis Huige behoren zonder twijfel tot de meest talentvolle liedschrijvers van het land. En dat ze akoestisch goed uit de voeten kunnen hadden ze al eerder bewezen maar dat laten ze hier wederom horen.

Buiten de bekende hits staan er een aantal opvallende covers op dit album. Het concert begint met het prachtige nummer ‘Teardrop’ van Massive Attack. Een opvallende keuze kunnen we wel stellen maar mooi uitgevoerd. En dan horen we nog het Leonard Cohen nummer ‘Hallelujah’. Bekend geworden in een uitvoering van Jeff Buckley. En ook deze uitvoering kan, terecht, op veel applaus rekenen. Uiteraard vind je op Live At Chasse ook de hits ‘Laugh About It’, ‘Brother’ en ‘Love You More’. Naast deze hits staat de nieuwe single ‘Rudest Behaviour’ op het album.

De heren van Racoon bewijzen wederom dat het uitstekende muzikanten zijn. Die zich zowel thuis voelen op een groot podium als in een meer intiemere setting zoals een theater.


Eerdere recensies van Racoon:
- 02-04-2008: Before you Leave.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Racoon Label:Pias
Ghislain Poirier – Run the riddim

Ghislain Poirier - Run the RiddimDe dancehall muziek beleeft de laatste tijd een complete wedergeboorte, het...

A Place to Bury Strangers - Exploding Head

A Place to Bury Strangers - Exploding Head Nadat A Place to Bury Strangers in 2007 hun titelloze debuut in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT