RECENSIE: Ghislain Poirier - Run the Riddim

Ghislain Poirier – Run the riddim
recensie cijfer 2010-01-17 De dancehall muziek beleeft de laatste tijd een complete wedergeboorte, het nieuwe geluid is een combinatie van de oude dancehall melodieën met meer house en techno georiënteerde riddims. Uiteraard worden deze nieuwe riddims gecombineerd met de ouderwetse MC’s, zangers en groepen. Dat dit succesvol kan uitpakken blijkt onder andere van de daverende reacties die Diplo ontving voor zijn Major Lazer project. Maar ook gerenommeerde Dancehall artiesten doen een, al dan niet mislukte, poging om in deze nieuwe variant opnieuw door te breken. Denk hierbij aan een Sean Peal of een Sean Kingston. Een jonge hond in de scène die zeker goed overweg kan met deze nieuwe Dancehall sound is Ghislain Poirier .

De Canadese DJ die oorspronkelijk meer gefocust was op de locale hiphop scène, laat op de Run the Riddim EP horen dat dit nieuwe genre zeker aan hem besteed is. Het project met vier knallende nummers bevat bijdragen van locale rapartiesten en de in de reggae scène wat bekendere Burro Banton.

Eigenlijk zijn er op de gehele plaat geen minpunten te beluisteren, vanaf het eerste knallende ‘Enemies’ weet Poirier van geen ophouden meer. Het nummer waarbij de riddim is samengesteld door de gebruikelijke dancehall kreten, knalt meteen de luisteraar omver. Ook met het wat meer dreigende melodietje op ‘Trust None of Dem’ laat Porier zijn kundigheid gelden.

Run the Riddim is nog een voorbode van het eind maart 2010 te verschijnen dubbelalbum ‘Running High’. Als we deze vier tracks als een belofte mogen beschouwen dan is het nu al een van de meest veelbelovende albums van 2010. Poirier laat op elke track van Run the Riddim zichzelf gelden als een dancehall producer die zeker de potentie heeft om Major Lazer van zijn eenzame top te stoten.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Ghislain Poirier Label:Pias
Wende - No 9

Wende Snijders - No 9 Wende Snijders had het bij het maken van haar eerste zelfgeschreven en...

Racoon – Live At Chasse Theater, Breda

Racoon - Live at Chassé Theater, Breda Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, Racoon in het theater....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT