Racoon

Nederland    Genre(s): Pop - pop

De sympathieke Zeeuwse Utrechters van Racoon dreigden even kopje onder te gaan toen ze werden gedumpt door hun platenmaatschappij, maar zijn op eigen kracht weer boven gekomen.

Racoon maakt eerlijke, goed in het gehoor liggende popliedjes met mooie zanglijnen en een hoofdrol voor de akoestische gitaar. Het nummer Feel Like Flying, dat hier een uitstekend voorbeeld van is, eindigt in 2004 op een verdiende tweede plek in de door 3FM samengestelde Top 100 Aller Tijden van de Nederlandse Popmuziek.

Liverpool Rain werd deels in de Londense Abbey Road Studio opgenomen met producer Wouter Van Belle. Het kwartet is na tien jaar helemaal tot wasdom gekomen, ergens op het kruispunt tussen intimiteit en de grootse live-status die de groep in Nederland geniet.

Hardcore is heartcore geworden, Racoon is akoestisch geweld. En altijd geweldig. Het bewijs hiervan is de gouden status van het album en de eerste single No Mercy.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (583) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (583) oude optredens

FOTO'S VAN Racoon

Foto Racoon te Indian Summer Festival 2017 - Vrijdag Foto Racoon te Racoon - 22/04 - AFAS Live Foto Racoon te Vrienden van Amstel Live! 2015 Foto Racoon te Indian Summer 2012 Foto Racoon te Appelpop 2013 Foto Racoon te Tuinfeest Nirwana 2005
 
Bekijk alle 294 foto's van Racoon

Racoon NIEUWS

Al het Racoon nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: