RECENSIE: Rhett Miller - Rhett Miller

Rhett Miller – Rhett Miller
recensie cijfer 2009-12-08 Voor de relatief onbekende Rhett Miller is het alweer nummer vier, deze nieuwe titelloze cd, die de fans een mooie inkijk moet bieden in Miller’s ”dark heart and complicated mind”. Dat belooft een weinig eenvoudige luisterervaring. Niets is echter minder waar, want Miller schrijft het soort nummers die in eerste instantie luchtig lijken, maar wel degelijk een duister randje hebben.

Een sprekend voorbeeld daarvan laat niet lang op zich wachten. Al tijdens het eerste nummer, ‘Nobody Says I Love You Anymore’, zingt Miller ”God give me strength and a good lenght of rope.” Een fraai staaltje morbide humor. En zo zijn er wel meer tekstuele vondsten te vinden in de lekker in het gehoor liggende popliedjes met een vleugje Americana. Maar er is ook steviger werkhanden in de catalogus van Miller, bijvoorbeeld ‘Happy Birthday Don’t Die’, een nummer dat overigens fraai overloopt in het eerste rustpunt van de cd, het breekbare ‘Bonfire’.

Na het licht euforische ‘If It’s Not Love’ lijkt de vaart er een beetje uit. Dit betekent overigens niet dat er niks meer te genieten valt. Het wijdse soundscape van ‘Lashes’ is zelf een beetje magisch, waardoor je van het laatste nummer ‘Sometimes’ als het ware betoverd nog nageniet. Een bijzonder prettige cd.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Rhett Miller Label:Ada Global
Bliss – My World Your World

Bliss - My World, Your WorldNaast de titel van Muse’s grootste hit, is Bliss tevens de naam van een...

Jimmy Webb & The Webb Brothers – Cottonwood farm

Jimmy Webb & The Webb Brothers - Cottonwood Farm Voor het eerst werkt de legendarische Jimmy Webb samen met zijn zoons,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT