RECENSIE: Skindred - Shark Bites and Dog Fights

Skindred  - Shark Bites And Dog Fights
recensie cijfer 2010-02-16 Een van de meest interessante bands op metal gebied van de afgelopen jaren is Skindred. Naar eigen zeggen maakt de band ‘ragga metal’, een combinatie tussen heavy metal, punk rock en reggae. De band mocht afgelopen jaren onder andere op tournee met bands als Disturbed en Gogol Bordello en zanger Benji Webbe was een speciale gast op albums van onder andere Soulfly en Bullet For My Valentine.

De Britse reggea-metal formatie heeft dit jaar alweer een derde langspeler op de markt gebracht gevuld met hun kenmerkende combinatie van metal en reggae. Het schijfje duurt ongeveer een half uur, wat erg kort is. Voor mensen die de vorige platen van Skindred leuk vinden is het nieuwe werk in ieder geval de moeite waard, want de band doet gewoon waar het goed in is.

De productie van de nieuwe plaat is wat gelikter en strakker dan de vorige twee cd’s, maar qua nummers zitten er geen grote knallers tussen. Het eerste nummer ‘Stand For Something’ is een leuke opener van de plaat. De rest van het album luistert weg, maar levert weinig speciaals of vernieuwends op. De enige uitzondering hier op is het derde nummer van de plaat, waar een cover van Eddy Grant’s Electric Avanue te vinden is.

Al met al een goed plaatje, maar wanneer je voor het eerst deze band beluistert raad ik je toch het debuutalbum Babylon of de vorige plaat Roots Rock Riot aan.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Skindred Label:Bieler Bros
A Skylit Drive - Adelphia

A Skylit Drive - Adelphia Adelphia is inmiddels de derde release van de uit California afkomstige...

Heidi Happy – Flowers, Birds And Home

Heidi Happy - Flowers, Birds and Home Wat kunnen we beter gebruiken in de donkere wintermaanden dan een zangers die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT