RECENSIE: Skindred - Roots Rock Riot

Skindred – Roots Rock Riot
recensie cijfer 2008-03-05 De vierkoppige metal/reggae/punk/hip hop band Skindred heeft onlangs een nieuw album uitgebracht. Met de opvallende muzikale mix is het schijfje Roots Rock Riot gevuld, met zanger Benji Webbe nog als enig originele lid. Zijn stem kunnen we overigens ook horen op de laatste uitgaven van Bullet For My Valentine en Soulfly; druk baasje.

Maarliefst vier jaar heeft het geduurd tot de Amerikaanse groep met dit tweede album kwam en er heeft duidelijk een groei plaats gevonden; het schijfje is veel harder dan voorloper Babylon - welke meer een jungle-sound had. Dit terwijl het nieuwe album door dezelfde persoon is gemixt (Rick Will), maar wel een wat commerciëlere producer had (Matt Squire - Panic At The Disco, Thrice e.a.).

De groep zelf zegt hun inspiratie te halen uit jaren ‘80 artiesten, de Amerikaanse hardcore punkgroep Bad Brains en het wat aparte 24-7 Spyz. De muziek op Roots Rock Riot is echter erg eigentijds en zal veel mensen aanspreken. De heren zijn momenteel op tour met de Amerikaanse Gypsy punkers Gogol Bordello. Laat dit je echter niet afschrikken; Skindred is perfect voedsel voor de metalfans.

Het is alweer lang geleden dat de band Nederland heeft aangedaan, hopelijk stimuleert dit tweede album de boekers en programmeurs om de Amerikanen weer eens naar Nederland te halen. Want zo’n unieke band moet je eens live gezien hebben.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Skindred Label:Suburban
Ill Niño – Enigma

Ill Niño - Enigma Ill Niño werd ontdekt door iemand bij Roadrunner Records maar verhuisde...

Ministry – Cover Up

Ministry - and Co-Conspirators - Cover Up Eerder kwam in de recensie over The Last Sucker al naar voren dat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT